Søk

Squash omelett

Dette er en fet-tallerken-versjon av den klassiske spanske omeletten. Den er særdeles saftig og smakfull og nytes best avkjølt.

Den er et glimrende valg for en lunsj  en sommerdag, servert med litt pisket cremé fraishe og et glass rosevin.

Det tar litt tid å lage denne omeletten, men vi lover deg at det er verd det!

Du trenger
2-3 porsjoner

En Non-stick stekepanne med lokk

2 hele squash av middels til stor størrelse
½ stor rødløk eller 2 små
3 ss olivenolje
6 egg
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du
Skjær squashen i 1 – 2 mm skiver og legg den på kjøkkenpapir for å tørke litt. Skjær også rødløken i tynne skiver.

Hell olje i en non-stick stekepanne og varm opp til høy varme. Når oljen begynner å ryke litt,  legg i squash og rødløk. Rør rundt i massen uten å bryte opp squashen. Etter ett minutt slår du ned varmen nesten til  laveste temperatur (eksempelvis 2 hvis merkingen går til 9). Legg lokk på stekepannen slik at  squashen blir gjennomvarmet – det tar ca. 5 minutter. Rør deretter forsiktig rundt av og til, uten at squashen deles opp.

Når all squash og løk er myknet, la det putre videre uten lokk. Det er for å bli kvitt en del veske.

Sett varmen opp noe (eksempelvis 4 av 9), og pass på å røre rundt. Squashen og løken skal ikke brunes, bare myknes og væskereduseres en del. Etter 20 minutter burde blandingen være klar. 

Finn frem en bolle/skål  som er stor nok til å romme 6 egg og squash/rødløkblandingen. Knekk 6 egg og pisk dem lett med en gaffel. Tilsett salt og pepper. Hell squash og rødløk-røren i bollen og vend sammen.

Hell røren i stekepannen og glatt ut massen slik at all squash og løk er dekket av eggemasse. 

La dette nå sette seg på lav varme (3 av 9). Det tar opp mot 20 minutter. Bruk en stekespade for å presse ned kantene rundt omeletten etter ca. 10 minutter. Dette er også en måte å sjekke at ikke bunnen av omeletten svir seg. 

Omeletten er klar for å bli snudd når oversiden har satt seg/blitt fast.

Ta en stor tallerken, en skjærfjøl eller lignende, og legg den over stekepannen. Vend stekepannen slik at omeletten nå ligger på tallerkenen/skjærfjølen.

Skyv den så tilbake i stekepannen for å steke den andre siden. Sett opp varmen til middels (5 av 9) og stek til du ser at undersiden av omeletten har fått en gylden farge 

Ta omeletten ut av stekepannen slik som sist. La den avkjøle seg før du serverer den. Server med litt pisket cremé fraishe.

En litt omstendelig omelett å lage, men som nevnt – det er virkelig verd det!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post