Søk

Tradisjonell lasagne

Denne lasagnen har den tradisjonelle smaken som nok vil falle i smak hos både store og små. Serveres med salat og eventuelt også godt brød.

Du trenger
Ca. 5 porsjoner

1 stor gulløk
1/2 kinesisk hvitløk eller 2 store fedd
400 g karbonadedeig
2 bokser hermetiske flådde, hakkede tomater med basilikum, totalt 800 g
Salt, pepper
1 ss oregano 
1 pose Toro hvitsaus *, eller tilsvarende
7 dl lettmelk
Lag evt. hvitsausen selv av 1 ss smør, 2 ss siktet mel og ca. 7 dl lettmelk
400 g Synnøve 10 % lettost *
Ca. 12 lasagneplater
Evt. fersk basilikum som topping
Ingredienser til salat

For ordens skyld: Vi mottar ikke sponsormidler eller andre fordeler fra matvareprodusentene nevnt over.

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader.

Skrell løken og skjær den opp i små biter. La den mykne i non stikk stekepanne på moderat varme.  Skrell og finhakk hvitløken og la den få surre med.

Tilsett karbonadedeigen, bland godt sammen og gjennomstek den. Tilsett de flådde, hakkede tomatene og krydderet. 

Lag ostesausen
Lag hvitsausen i henhold til pakningen. Tilsett 200 g raspet ost. Rør godt sammen og kok til osten har smeltet.

Monter lasagnen
Legg lagvis i 3 lag i en ildfast form: Kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus. Strø over med resten av hvitosten.

Stek lasagnen midt i ovnen inntil osten er gylden, ca. 50 minutter.

Server med en god salat og evt. brød.

Vi ønsker det trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post