Søk

Sitronfromasj med jordbærsaus

Denne retten er både syrlig og søt og passer veldig godt som dessert etter en fet-tallerken. den trenger litt tid på å stivne, så lag den minst 5 timer før servering, gjerne dagen før.

Du trenger
6 porsjoner

4 plater gelatin
2,5 dl kremfløte
2 egg
8-12 ss tagatesse bakesukker* 
Saften av 1 stor sitron
600 g frosne jordbær
Frisk sitronmelisse 

* Du kan også bruke sucrinmelis

Slik gjør du

Fromasjen
Ta ut sitronen slik at den blir romtemperert.

Legg gelatinplatene i en kasserolle og dekk dem med kaldt vann. Etter 10 minutter helles nesten alt vannet ut. La ca. 3 ss bli igjen. Varm opp på svak varme og visp kontinuerlig inntil gelatinen har løst seg opp i vannet. Sett til sides for avkjøling.

Visp 2 dl av kjøleskapskald kremfløte til krem.

Visp egg og 3 ss bakesukker til lys og luftig eggedosis.

Press saften av 1 sitron.

Bland sitronsaften i eggedosisen. Bland så inn gelatinen og vend deretter forsiktig inn kremen.

Hell fromasjen over i 6 dessertskåler eller glass og sett dem til avkjøling i kjøleskap. Dekk dem til om det er matvarer i kjøleskapet som avgir lukt.

Jordbærsausen
Om de frosne jordbærene er store, legg dem i en skål og klipp dem opp i mindre biter med en stor saks. 

Jordbærene has i en kasserolle sammen med 6-9 ss bakesukker. Bland godt sammen mens du koker opp, slik at sukkeret smelter i jordbærsausen. La det koke til jordbærene har falt sammen. 

Legg en melsikt over en bakebolle og hell porsjonsvis jordbærmassen over i sikten. Bruk en skje og klem den ned i sikten slik at du får så mye saus som mulig ned i bakebollen. Kast det som er i melsikten, rengjør den og gjenta inntil du har laget saus av all jordbærmasse. Sett sausen kaldt inntil du skal servere retten.

Før servering piskes 1/2 dl kremfløte til krem. Hell jordbærsaus over fromasjen. Pynt med krem og frisk sitronmelisse.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her 

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post