Søk

Tortellinigryte

Denne lettlagede gryten tenker vi kan bli en favoritt hos hele familien, både store og små. Den kan varieres med ulike grønnsaker, alt etter hva du har i kjøleskapet og hva du liker. 

Du trenger
5-6 personer

400 g karbonadedeig
1/2 kinesisk hvitløk eller to store fedd
1 rødløk
150 g aromasopp 
150 g aspargesbønner (gjerne frosne)
20 stk småtomater
Ca. 2 dl vann
1 ss rødvinseddik
200 – 250 g passata
1 stk oksefondTørket timian, salt og pepper
Ca. 400  g Tortellini (eller ravioli)

Slik gjør du
Du trenger en god kjele, med lokk. 

Stek karbonadedeigen i en jerngryte eller annen kasserolle. Du trenger ikke stekefett siden kjøttet vil slippe væske. Del kjøttet opp i større biter.

Skrell og finhakk hvitløken og lan den surre sammen med kjøttet. Skrell og skiv rødløken i mindre biter og tilsett den. Del opp soppen og vend inn i gryten. Tilsett aspargesbønnene. Når løken er myk, tilsettet tomatene. Kok inntil tomatene har falt sammen. Tilsett 2 dl vann, rødvinseddik, passata og oksefond.

Smak til med salt, sort pepper og ca. 1 ts timian. Rør godt sammen. Er det lite vann kan du tilsette litt mer. Tilsett Tortellini og vend dem inn i gryten. La dem trekke i gryten så lenge som anvist på Tortellini-pakken.

Ta av lokket, rør om og smak eventuelt til med mer krydder.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post