Søk

o

Denne fiskegratengen er full av gode råvarer som sammen gir en vidunderlig smak. 

Du trenger
Til 3 personer

400 g torskefilet

Til grønnsaksrøren
1 gulløk
1 fennikel
1/2 rød chili
1 liten purreløk, ca. 150 g
1/2 rød paprika
1 ts røkt paprikapulver
2 ts salt
Ca. ½ ts grovkvernet pepper

Til ostesausen
1 ss smør
1 ss siktet hvete eller spelt
2 dl kremfløte
100 g revet ost
1 eggeplomme
½ ts malt muskatnøtt

Topping: 50 g revet hvitost

Tilbehør
Vi anbefalt kokt kålrabi og gulrot, med smeltet smør som tilbehør. Råkost og smør smaker også veldig godt til, eller kanskje kan agurksalat og rømme friste?

Slik gjør du
Forvarm steikovnen til 200 grader.

Fisken
Fyll en kasserolle ca. halvfull med vann. Kok opp vannet og dra  kasserollen av kokeplaten. Legg fisken i vannet og la den trekke til den er gjennomkokt, ca 15 minutter. 

Grønnsaksrøren
Smelt 1 ss smør i en stekepanne. Skrell og skjær løk og fennikel i små biter. Surr dem myke i smøret. Tilsett finhakket chili (med frø). Del purreløken og paprikaen i små biter og rør også inn disse. Krydre med røkt paprikapulver, salt og pepper.

Ostesausen
Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle. Visp inn melet og dra kasserollen av kokeplaten. Visp inn fløten. La sausen tykne på moderat varme mens du kontinuerlig visper. Tilsett 100 g revet hvitost og la den koke inn i sausen. Krydre med muskatnøtt.

Bland fisken, grønnsaksrøren og ostesausen i en bolle og hell det hele over i en liten ildfast form. Strø over litt revet hvitost. Stek gratengen midt i ovnen til osten er gylden, ca. 20 minutter.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter ☺

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post