Søk

Kedjenou kyllinggryte

Denne smaksrike gryten har sin opprinnelse fra Elfenbenskysten. Den kan lages med varierende hete, alt etter hvilken type chili du velger. Dermed kan den passe for alle – fra de yngste til de eldste. Den trenger litt koketid, så den tar litt tid å lag. Vi lover deg at de deilige duftene og den gode smaken er vel verdt ventetiden. Gryten kan lages som en festrett eller til helgekosen. Kanskje går du en liten tur mens maten (nesten) lager seg selv?

Gryten ble laget på vår Matmaraton med tema budsjettmat. Prisen for denne gryten ble kr 55,-/person, som vi tenker er en OK pris for et måltid for en spesiell anledning.

Du trenger
Til 4 personer

4 Kyllinglår
2 gule løk (medium størrelse)
3 Paprika (gul, grønn og rød i farge)
6 Tomater
4 Vårløk
1,5 ss raspet ingefær
1,5 ss finhakket hvitløk
3 Laurbærblader
10 stilker fersk timian, eller 2 ts tørket timian
1 ss røkt paprikapulver
2 ss spisskummin
3 chili (vi brukte vanlig rød, men her kan man bruke jalapeno eller habanero)
1 ss salt
1,5 ss sort pepper
2 kuber tørr kyllingbuljong
1 Aubergine
4 dl couscous
Fersk persille

Slik gjør du
Finn frem en stor bolle for å kunne marinere kyllinglårene sammen med de fleste av ingrediensene til gryten.

Legg i kyllingen, og start med å kutte løk i små terninger. Fortsett med paprika, tomat og vårløk, som kuttes i noe større biter (ca. 2×2 cm). Ha grønnsakene i bollen sammen med kyllingen.

Skrell ingefærroten og rasp 1,5 ss i bollen.

 Finhakk hvitløken og ha i bollen sammen med laurbærblad, timian, paprikapulver, spisskummin, salt og sort pepper. 

Chili’ene legges i hele. For litt ekstra hete, så kan man stikke hull i en eller flere.

Bland sammen alt og masser kyllinglårene med blandingen sånn at du ser de er dekket av grønnsaker og krydder. La det hele marinere i 2 timer.

Etter marineringen – ta ut kyllinglårene og børst av dem grønnsaksbiter. Varm opp en stekepanne og brun kyllinglårene på begge sider uten å tilsette stekefett. Kyllinglårene vil slippe fett ut i pannen, og det er tilstrekkelig. 

Når kyllinglårene har fått farge, kan du starte med å tilberede gryte. Men, først, så må auberginen kuttes i ca. 2 cm store terninger. Grunnen til at vi ikke gjør det før nå er at auberginen oksiderer fort slik at de blir brune. Bland terningene sammen med grønnsakene i bollen og hell så alt over i gryten/kasserollen. Smuldre så kubene med kyllingbuljong over. Sett på lokk.

Kok først i ca. 15 minutter på medium varme, og slå så ned varmen. Har du en skala på komfyren som går til 9, så start på 6, og slå så ned til 3. La det hele koke i 1,5 time under lokk (inklusive de 15 minuttene). Rist av og til på gryten med lokket på for å blande ingrediensene. Bare hold godt på lokket når du rister. Grønnsakene slipper ut godt med væske, som utgjør sausen i retten.

Mot slutten av koketiden begynner du med å lage couscous. Følg anvisningen på emballasjen. 

Hakk opp frisk persille og strø over gryten og couscousen.

Server og nyt både smak og duft!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post