Søk

Provencalsk fiskegryte

Dette er en rustikk og deilig fiskegryte inspirert av Provence sin matlagingsstil. En gryte for rolige sommerdager, men også for de mørke vinterkvelder. Den kan minne litt om bacalao i smak.

Dette trenger du
Til 2-3 personer

1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 store tomater (eller 3 medium)
500 g filet av hvit fisk  (eksempelvis torsk, sei, hyse, lysing)
Salt
½ ts ferskkvernet pepper
Saften av en halv sitron
2 ss olivenolje
2 dl passata
1 ts tørkede chiliflak eller chilipulver
3 ss hakket frisk persille
1 ½ ss tørket timian
15 svarte oliven (eller annen oliven)
1 ½ ss kapers fra glass
Hakket persille til pynt
Kvernet pepper 

Slik gjør du
Finhakk gulløken og hvitløken, og skjær tomatene i terninger.

Legg de fiskefiletene på tørkepapir og dryss over litt salt (½ ts) og nykvernet pepper. Klem også over saften av en ½ sitron. 

Bruk en stekepanne med lokk. Varm den opp på middels varme og ha i olivenoljen, løken og hvitløken. Surr til løken er gjennomsiktig og myk.

Tilsett tomatene, passata, tørket chili, finhakket frisk persille og tørket timian. Kvern over pepper. Tilsett evt. litt vann dersom du ser at sausen er litt for tykk. Tilsett oliven og kapers. Rør rundt og smak til med salt.

Legg filetene oppå sausen og sett på lokk. La det hele surre på svak varme i ca. 7 minutter hvis filetene er tynne. Hvis de er tykkere trenger de 2-3 minutter til.

Ta av lokket og dryss over grovhakket persille og kvern litt pepper over.

Server! Enjoy 🙂!

Vi ønsker deg mange fine matstunder!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post