Søk

Aubergingrateng

Dette er en vegetarisk rett som er typisk for fransk matlaging. Den er full av  gode råvarer og lages med god tid slik at smakene får utvikle seg. Server den gjerne med en god salat.

Dette trenger du
900 gr Aubergine
3 ts salt
Olivenolje til steking
2 fedd hvitløk
1 gulløk
800 ml hakket tomater fra boks
1 ss Herbes de Provence (ferdig krydderblanding)
½ ts nykvernet pepper
3 ss fersk hakket basilikum 
50 g revet parmesan

Slik gjør du
Skjær auberginene på langs i 1 cm tykke skiver. Legg skivene på tørkepapir og strø salt på begge sider. La skivene ligge i 45 minutter. Bruk kjøkkenpapir og tørk vann og saltrester fra aubergineskivene. 

Varm opp ca. 4 ss olivenolje i en stekepanne. Stek auberginene i flere omganger. Stek dem på begge sider til de har fått en gylden farge. Auberginen suger til seg mye olje, så tilsett mer olje underveis. Legg de ferdigstekte skivene på tørkepapir.

Finhakk hvitløk og løk og stek i stekepanne til de er lysebrune. Tilsett tomatene, kvern over pepper og dryss over herbs de provence og basillikum. Rør sammen og la røren småkoke i 20 minutter. Sett stekepannen til side. 

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Bruk en ildfast form som er ca. 25 cm i diameter og 5 cm høy. Legg aubergineskiver, grønnsakssaus og parmesan i 2 lag. Legg først et lag med auberginer, deretter et lag med grønnsakssaus og deretter halvparten av parmesanen. Legg et nytt lag over.. 

Stek gratengen i stekeovnen i ca. 40 minutter til den har fått fin farge på toppen. La den hvile i 5 minutter. 

Server med salat. 

Enjoy 😊👌!!

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post