Oppsiktsvekkende ny kunnskap og enkle råd.
Du trenger ikke å gjøre mange endringer, bare den ene som gjør deg frisk.
Vanlig mat gjør jobben!

Frisk med irritabel tarm

Etter mange års praksis kan jeg endelig dele nyvinnende metoder for behandling av irritabel tarm. De er utviklet i tett samarbeid med klientene og deres fastleger. Metodene gjør veien til en bedre tarmhelse betydelig enklere enn mange av dagens ekstreme dietter. Du trenger ikke å gjøre mange endringer, bare den ene som gjør deg frisk.

kr389.00

Frisk med irritabel tarm

Irritabel tarm

Trine har igjennom over 20 år med praksis som ernæringsterapeut klart å finne undergrupper av IBS og rettet behandlingen mot de spesifikke problemene, uten store begrensninger i kostholdet. Resultatene er overveldende og de som har fått hennes hjelp har et helt nytt liv. Jeg har selv møtt flere av dem.

Tina Molstadkroken

Du som har irritabel tarm trenger ikke å leve et plettfritt liv mer enn de som får behandling for pollenallergi eller leddgikt.Vanlig mat gjør jobben!

Man kan jo undre seg over hvorfor akkurat de som har irritabel tarm forventes å innfri en ekstrem liste av livsstilsråd for å bli frisk. Eksempelvis vil de som har cøliaki kun bli rådet til å unngå glutenholdige matvarer mens de som har astma anbefales å mosjonere, slutte å røke og ta foreskrevne legemidler. De får hverken beskjed om å slanke seg, unngå sukker eller stresse mindre. Rådene er rettet direkte mot sykdommene, og er derfor relevante. De som har irritabel tarm har behov for å bli møtt med den samme nøkterne holdningen, og vi som jobber i helserelatert virksomhet trenger å foreslå målrettede tiltak for det konkrete problemet uten å legge til en rekke ekstra råd som ikke er relevante. Hvordan folk velger å leve sine liv må få være et personlig valg, også for de som har irritabel tarm.

Jeg ønsker med denne boken å gi deg som sliter med din tarmhelse enkle og målrettede behandlingsstrategier som er lette å leve med i en alminnelig mathverdag.

Trine Dahlmo

Friskere og lettere
To grensesprengende opplevelser i eget liv gjorde at jeg forlot min trygge og lovende jobb i staten og startet et nytt utdanningsforløp for å bli ernæringsterapeut og senere NLP Coach.

Den første opplevelsen var i 1997 da minstejenta vår på 3 år ble frisk ved hjelp av kostholdet. Den andre var i 2005 da jeg gikk ned 18 kilo og ble friskere for mine helseplager med et lavkarbokosthold. Vi var så glade for den gode helsen vi hadde vunnet og fulgte målbevisst det begrensede kostholdet i mange år.

Etter noen års erfaring som ernæringsterapeut fant jeg årsaken til minstejentas helseplager og vi fikk henne av det unødvendig restriktive kostholdet. Jeg fant senere ut hvordan jeg selv kunne beholde min gode helse og vekt med et mye mer variert kosthold.

Min familie og jeg erfarte hvordan fortvilelse gjorde oss så desperate at rigide kostholdsråd virket som redningen. De ga tross alt resultater. Vi erfarte også hvor belastende det var å følge restriktive dietter over tid.

Erfaringene har gjort meg til en sterk motstander av den smale sti og glødende forkjemper for den brede vei.

Jeg håper at jeg ved å dele mine erfaringer kan bidra til at mange får en god tarmhelse med en enkel mathverdag, og at mine kollegaer i helsevesenet kan få gleden av de pedagogiske modellene i sitt møte med pasientene.

Anbefales

Hvis du har irritabel tarm eller kjenner noen som sliter med det så anbefaler jeg på det sterkeste å lese denne boka. Jeg ble frisk, kanskje kan du også bli det.

Mariann-Kristin Ødegård