Ønsker du å hjelpe andre til et friskere liv?
og være en del av et voksende nasjonalt fagteam?

Vil du bli Ernæringsterapeut?

Opptak til studiestart er begynt!
Få plasser ledig

Vi bygger et solid nasjonalt fagteam og trenger flere Trine Dahlmo Ernæringsterapeuter på laget. Er du den vi søker?

 • Ønsker du å gjøre forskjell i menneskers liv?
 • Er du interessert i helse og ernæring?
 • Ønsker du deg en arbeidshverdag med fornøyde klienter?
 • Er du en stå-på person som vil være din egen sjef?
 • Trives du med å samarbeide med andre fagpersoner?
 • Elsker du å motivere andre?

Med utdanningen får du del i metodikken Trine Dahlmo har utarbeidet gjennom et langt yrkesliv som ernæringsterapeut og NLP Coach – både kartleggingsmetodikken, kostholdsveiledningen og motivasjonsstrategiene.

Ernæringsterapi har vist seg å ha særlig stor effekt på * Plager i mage/tarm * Atopikere * Smerter i vev og ledd * Forhøyet blodsukker *  Ustabilt blodsukker * Redusert energi * Forhøyet kolesterol * Tretthet * Gjentatte eller langvarige infeksjoner *Plager i overgangsalderen * Under- eller overvekt * Ikke alkoholisk fettlever * Hud- og slimhinneproblemer24


Praktiske og virkelighetsnære behandlingsstrategier som din klient med letthet kan gjennomføre i sin alminnelige hverdag. 

Trine Dahlmo

Ernæringsterapien du lærer i skolens alle studier er basert på hva Trine gjennom sin omfattende klinikkpraksis har erfart fungerer i sine klienters liv. 

Hennes store inspirasjonskilde har vært, og er fremdeles, hennes kjære klienter og sitt nære samarbeidet med kollegaer i helsevesenet. 

Ved å følge virkelige mennesker i virkelige liv har Trine blitt en handlekraftig og praktisk orientert ernæringsterapeut og motivator. Hun er en sterk motstander av den smale sti og glødende forkjemper for den brede vei. Hun vet med all sin erfaring at det ikke er nødvendig å følge ekstreme kostholdstiltak for å få et friskere liv.

Utdanninger hos oss

Ved Trine Dahlmo-akademiet kan du utdanne deg til

 • TD Kostholdsveileder (integrert i Ernæringsterapistudiet)
 • TD Ernæringsterapeut
 • TD Kursholder

Under følger informasjon om utdanning til ernæringsterapeut og kostholdsveileder. For mer informasjon om utdanning til kursholder, se menyvalg KURS i hovedmenyen.

TD Ernæringsterapeut

Som TD Ernæringsterapeut kan du drive din privatpraktiserende klinikk hvor du tar i mot klienter som ønsker å forebygge eller bedre  helseplager. Dine virkemidler vil være hverdagsmaten, kosttilskudd (vitaminer, mineraler, urter og probiotika) samt din målrettede og motiverende måte å møte dine klienter på.

Utdanningens deler

 • Utdanning i grunnmedisin *1
 • Kurs i VEKS-fag (et kort nettkurs)
 • Utdanning i TD Ernæringsterapi (starter 2025)

*1) Flere helsefaglige utdanninger innfrir krav til utdanning i grunnmedisin, bl.a. sykepleierutdanningen og utdanning til Helsefagarbeider.

Det er kun få plasser på utdanningen og nye studiestart skjer med flere års mellomrom. Vi anbefaler deg å melde deg på i god tid for å sikre deg plass. 

Utfyllende informasjons samt studieplan finner du i informasjonsbrosjyren under. 

Utdannere i Ernæringsterapistudiet

Tina Bakkejord
I ernæringsterapistudiet  underviser Tina i Legens undersøkelser og behandling. Hun har jobbet som fastlege i Mo i Rana siden 2010 og som spesialist i allmennmedisin siden 2017. Hun har også jobbet ved voksenpsykiatrisk poliklinikk. Tina er kjent for å møte sine pasienter på en nær og folkelig måte, med fokus på hele mennesket. Gled deg til å møte vår egen folkekjære og dyktige Tina, og ta del i hennes kunnskap.

Trine Dahlmo
Trine underviser i ernæringsterapistudiets øvrige fag.  Trine har siden 2000 jobbet som ernæringsterapeut, kurs- og foredragsholder og videreutdannet og senere også som NLP Coach. Hun har blant annet gitt ut boken Lettere via Cappelen Damm og Middagsplanelggeren via  Healthinspirer publishing. Trine ønsker med sitt virke å gjøre trivsel og helse mer tilgjengelig i samfunnet, og å bidra til godt kollegialt samarbeid mellom helseaktørene i det private og offentlige helsevesenet.

De som møter Tina og Trine vil oppleve at de har et stort overblikk og forståelse for både fysiske og mentale prosesser, og at de har en svært helhetlig og praktisk tilnærming til hvordan pasientene/klientene kan bedre sin helse og hverdag.

Tina og Trine vil gjøre alt de kan for at du skal oppleve mestring og glede under utdanningen og det nasjonale fagteamet vil ønske deg varm velkommen i vårt kollegiale fellesskap.

Du er hjertelig velkommen!
Tina,  Trine og det nasjonale fag-teamet 🙂

Utdanner Tina Bakkejord

Utdanner Trine Dahlmo

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon før du sender oss en søknad? Fyll i skjemaet under, så tar Trine kontakt med deg. 

Søk om studieplass

Her kan du sende inn din søknad om å få plass på  ernæringsterapistudiet. Trine tar kontakt med deg når vi mottar søknaden.

Takk for din henvendelse

Jeg tar kontakt så snart som mulig.

Vi bekrefter å ha mottatt din henvendelse.

Trine tar kontakt med deg så snart som mulig.
Ha en fin dag!