Oppsiktsvekkende ny kunnskap og enkle råd.
Du trenger ikke å gjøre mange endringer, bare den ene som gjør deg frisk.
Vanlig mat gjør jobben!

Frisk med irritabel tarm

Etter mange års praksis kan jeg endelig dele nyvinnende metoder for behandling av irritabel tarm. De er utviklet i tett samarbeid med klientene og deres fastleger. Metodene gjør veien til en bedre tarmhelse betydelig enklere enn mange av dagens ekstreme dietter. Du trenger ikke å gjøre mange endringer, bare den ene som gjør deg frisk. Begrenset første opplag kan forhåndsbestilles. Signert utgave sendes fra lager 15/12
Forhåndsbestill signert eksemplar nå

kr389.00

Frisk med irritabel tarm

Irritabel tarm

...er jo et utfordrende tema, men Trine har igjennom over 20 år med praksis som ernæringsterapeut klart å finne undergrupper av IBS og rettet behandlingen mot de spesifikke problemene, uten store begrensninger i kostholdet. Resultatene er overveldende og de som har fått hennes hjelp har et helt nytt liv. Jeg har selv møtt flere av dem.

Tina Molstadkroken

  • Individuell tilnærming: Boken gir leserne innsikt i hvilke undergrupper av irritabel tarm som finnes, og hvordan bli frisk for hver av disse på en personlig tilpasset måte. For den ene undergruppen vil små justeringer i kostholdet være løsningen, for de andre kreves ingen kostholdsendringer – kun en pille.
  • Vanlig mat gjør jobben: Et viktig poeng i boken er å unngå unødvendige begrensinger i kostholdet. Av de tre undergruppene av irritabel tarm er det kun de fruktosefølsomme som trenger å ta hensyn til hva de spiser. Med kun få justeringer kan de være friske med den maten de allerede liker og pleier å spise.
  • Praktiske verktøy: Boken gir konkrete verktøy, tips og retningslinjer for å hjelpe leserne med å identifisere triggere i sitt eget kosthold. Dette gjør det lettere å implementere endringer og finne varige løsninger.
  • Lettlest og underholdende: Boken er skrevet med en god blanding av humor og alvor, noe som gjør boken lettlest og underholdende. De fagtekniske delene er forklart med et lettfattelig språk og gode eksempler som mange vil kjenne seg igjen i. Dette gjør boken egnet for alle, uavhengig av tidligere kunnskap om emnet.
  • Ressurs for alle: Boken er en ressurs ikke bare for de som lider av irritabel tarm, men også for deres støttepersoner og for fagpersoner som jobber innen fagfeltet. Den gir konkrete og enkle råd som gjør det enkelt å hjelpe den som har irritabel tarm med å være frisk.
  • Basert på massiv erfaring: Metodene du møter i boken er fremkommet som et resultat av forfatterens mangeårige klinikkpraksis. Metodene er utviklet i tett samarbeid med klientene og deres fastleger. I boken forteller flere av Trines klienter sine historier og hva de gjorde for å bli friske.
  • Håp og mestring: Gjennom å gi enkle og praktiske råd og en realistisk tilnærming, gir boken leserne håp og en følelse av mestring. Den viser at det er mulig å leve godt med irritabel tarm uten unødvendige begrensninger i kostholdet.

Du som har irritabel tarm trenger ikke å leve et plettfritt liv mer enn de som får behandling for pollenallergi eller leddgikt. Vanlig mat gjør jobben!

Man kan jo undre seg over hvorfor akkurat de som har irritabel tarm forventes å innfri en ekstrem liste av livsstilsråd for å bli frisk. Eksempelvis vil de som har cøliaki kun bli rådet til å unngå glutenholdige matvarer mens de som har astma anbefales å mosjonere, slutte å røke og ta foreskrevne legemidler. De får hverken beskjed om å slanke seg, unngå sukker eller stresse mindre. Rådene er rettet direkte mot sykdommene, og er derfor relevante. De som har irritabel tarm har behov for å bli møtt med den samme nøkterne holdningen, og vi som jobber i helserelatert virksomhet trenger å foreslå målrettede tiltak for det konkrete problemet uten å legge til en rekke ekstra råd som ikke er relevante. Hvordan folk velger å leve sine liv må få være et personlig valg, også for de som har irritabel tarm.

Jeg ønsker med denne boken å gi deg som sliter med din tarmhelse enkle og målrettede behandlingsstrategier som er lette å leve med i en alminnelig mathverdag.

Du har et konkret og definerbart helseproblem som krever en like konkret og definerbar behandling. Du trenger ikke å gjøre mange endringer, bare den ene som gjør deg frisk.

Trine Dahlmo

Friskere og lettere
To grensesprengende opplevelser i eget liv gjorde at jeg forlot min trygge og lovende jobb i staten og startet et nytt utdanningsforløp for å bli ernæringsterapeut og senere NLP Coach.

Den første opplevelsen var i 1997 da minstejenta vår på 3 år ble frisk ved hjelp av kostholdet. Den andre var i 2005 da jeg gikk ned 18 kilo og ble friskere for mine helseplager med et lavkarbokosthold. Vi var så glade for den gode helsen vi hadde vunnet og fulgte målbevisst det begrensede kostholdet i mange år.

Etter noen års erfaring som ernæringsterapeut fant jeg årsaken til minstejentas helseplager og vi fikk henne av det unødvendig restriktive kostholdet. Jeg fant senere ut hvordan jeg selv kunne beholde min gode helse og vekt med et mye mer variert kosthold.

Min familie og jeg erfarte hvordan fortvilelse gjorde oss så desperate at rigide kostholdsråd virket som redningen. De ga tross alt resultater. Vi erfarte også hvor belastende det var å følge restriktive dietter over tid.

Erfaringene har gjort meg til en sterk motstander av den smale sti og glødende forkjemper for den brede vei.

Jeg håper at jeg ved å dele mine erfaringer kan bidra til at mange får en god tarmhelse med en enkel mathverdag, og at mine kollegaer i helsevesenet kan få gleden av de pedagogiske modellene i sitt møte med pasientene.

Anbefales

Hvis du har irritabel tarm eller kjenner noen som sliter med det så anbefaler jeg på det sterkeste å lese denne boka. Jeg ble frisk, kanskje kan du også bli det.

Mariann-Kristin Ødegård

Kjøp også