Søk

Friskere og lettere
To grensesprengende opplevelser i eget liv gjorde at jeg forlot min trygge og lovende jobb i staten og startet et nytt utdanningsforløp for å bli ernæringsterapeut og senere NLP Coach.

Den første opplevelsen var i 1997 da minstejenta vår på 3 år ble frisk ved hjelp av kostholdet. Den andre var i 2005 da jeg gikk ned 16 kilo og ble friskere for mine helseplager med et lavkarbokosthold. Vi var så glade for den gode helsen vi hadde vunnet og fulgte målbevisst det begrensede kostholdet i mange år.

Etter noen års erfaring som ernæringsterapeut fant jeg årsaken til minstejentas helseplager og vi fikk henne av det unødvendig restriktive kostholdet. Jeg fant senere ut hvordan jeg selv kunne beholde min gode helse og vekt med et mye mer variert kosthold.

Min familie og jeg erfarte hvordan fortvilelse gjorde oss så desperate at rigide kostholdsråd virket som redningen. De ga tross alt resultater. Vi erfarte også hvor belastende det var å følge restriktive dietter over tid.

Den brede vei
I over 20 år nå har jeg hatt den store gleden av å følge mine skjønne klienter på deres livsstilsreiser. Å få ta del i deres drømmer, utfordringer og seiere har vært en stor gave i livet. Erfaringene fra mitt private og profesjonelle liv har formet meg som medmenneske og gjort meg til den fagpersonen jeg er i dag.

Jeg har blitt en sterk motstander av den smale sti og glødende forkjemper for den brede vei.

Jeg kan med all min erfaring love deg at du ikke trenger å følge ekstreme kostholdstiltak for å nå din livsstilsdrøm. Sammen med mine klienter har jeg utviklet kostholdsmodeller som med enkle grep kan bedre helseplager mange sliter med. Jeg har også utviklet en vektreduksjonsmetode som gjør det mulig å gå effektivt ned i vekt med helt alminnelig hverdagsmat – uten kaloritelling, veiing av maten eller sult. Metoden heter Trine Dahlmo-metoden og er utgitt av Cappelen Damm i boken Lettere.

Mitt mål med mitt yrkesliv er å gjøre både denne og mine andre metoder allment tilgjengelig i samfunnet slik at flere kan skape seg friske, lette liv uten unødvendig strenge dietter. 

Lettere med Trine Dahlmo

Hverdagen med gutta
Fritiden tilbringer jeg oftest hjemme i Mo i Rana sammen med min mann Kjell Petter og min firbeinte venn Zappagutt.  Kjell Petter og jeg elsker å lager mat til god musikk, nyte friluftlivets gleder på vakre Helgeland, hygge oss sammen med kjære venner og familie og se på gode TV-serier. Vi liker hverdagene og de enkle ting.

Jeg har som godt voksen blitt glad i å være fysisk aktiv og liker særlig godt å danse Zumba, trene yoga og ikke minst å løpe. Jeg elsker den berusende frihetsfølelsen når jeg lett på foten løper med mine barfotsko med heavy metall på øret. Tidligere pleide Zappa å løpe sammen med meg, men nå er han en gammel gutt og trives best med rusleturer i skogen.

Kjell Petter er medskribent til matoppskriftene og du møter han også til matmaraton hvor vi over noen dager lager mat fra morgen til kveld og fyller bloggen med oppskrifter.

Jeg håper du hygger deg her inne sammen med oss. Engasjer deg gjerne i bloggens Facebook-side, så blir vi kjent og kan inspirere hverandre.