Ønsker du å inspirere andre til lettere og friskere liv?
Vi utvider vårt nasjonale fagteam.

Vil du bli kursholder hos oss?

Vi søker deg som 

 • elsker å se andre lykkes
 • ønsker å bidra til at bedre helse blir tilgjengelig for flere
 • vil ha en arbeidshverdag hvor du inspirerer andre til friskere og lettere liv

Som Trine Dahlmo-kursholder vil du ikke bare bidra til at dine kunder når sin livsstilsdrøm, men at de kan beholde sitt resultat et helt liv.

Kursholderne i vårt voksende nasjonale fagteam driver  egen praksis eller jobber på et treningssenter, helsesenter eller tilsvarende. Fagteamet jobber tett sammen i digital plattform hvor vi motiverer og inspirerer hverandre. Det alltid tilstedeværende support-teamet bidrar med praktisk hjelp og faglig påfyll.

Sammen lykkes vi!

Vi tror ikke på quick fix, men på helhetlige og varige endringer i livsstilen.

Derfor er kursene våre bygd opp som en prosess som skaper en solid grunnmur av kunnskap og motivasjon for et lett liv – et helt liv!

Trine Dahlmo-fagteam

Trine Dahlmo-metoden er utviklet av Trine, basert på hennes erfaringer som ernæringsterapeut og kursholder i en over 20-årig klinikk- og kurspraksis. Hennes store inspirasjonskilde har vært, og er fremdeles, hennes kjære klienter og sitt nære samarbeidet med kollegaer i helsevesenet. Metoden ble januar 2018 publisert i boken Lettere av forlaget Cappelen Damm.

Ved å følge virkelige mennesker i virkelige liv har Trine blitt en handlekraftig og praktisk orientert ernæringsterapeut og motivator. Hun er en sterk motstander av den smale sti og glødende forkjemper for den brede vei. Hun vet med all sin erfaring at det ikke er nødvendig å følge ekstreme kostholdstiltak for å nå sin livsstilsdrøm.

Mange tusen har allerede fått et lettere liv med Trines metode!

Trine utdanner fagteamets kursholdere og er support-teamets faglige leder. Du vil derfor både møte henne både på din utdanning og senere i fagteamets felles digitale arbeidsplass.

Våre utdanninger

Våre utdanninger er modulbaserte slik at du bygger på din kunnskap steg for steg.

I tillegg til å lære deg Trine Dahlmo-metodens kostholdsmetode vil du lære deg pedagogiske modeller for å utvikle deg som formidler og motivator.

 

Forkunnskaper

Teoretisk kunnskap om kosthold og ernæring er viktig, men ikke et krav. Vår erfaring er at realkompetanse, erfaring og engasjement for andre mennesker er like viktig. Er du god til å se andre og brenner for å formidle kunnskap videre? Ta kontakt for en prat. 

Innhold i utdanning

Som kursholder i Trine Dahlmo-metoden vil du får tilgang til materiale til dine kurs, samt fagteamets interne kunnskapsøkter. Du vil få:

 • Nettbasert forkurs i metoden
 • 1 kursbok pr modul
 • Markedsføringsmateriale i egen portal
 • Egen landingsside på trinedahlmo.no
 • Undervisningsmateriale for å holde kurs
 • Tilgang til nedlastbare filer
 • Tilgang til lukket faggruppe via Teams
 • Support-team

 

Kurssamlinger

Våre kurs har 4 moduler. I første modul har du 5 dager klasseromsundervisning i metoden med Trine Dahlmo. De tre neste modulene har 4 dager klasseromsundervisning.

Program for ordinære samlinger:

 • Dag 1:       10:00 -19:00
 • Dag 2-4: 08:30-17:00
 • Dag 5:      08:00-15:00
  *1 time til lunsj hver dag. Lunsj er ikke inkludert i kursprisen.

Totalt 41 timer undervisning på modul 1 og  33,5 timer på øvrige moduler.

De 4 modulene


Modul 1

 

Modul 1 er vårt Kom i gang-kurs. Du får en grundig innføring i metoden, først med vårt nettbaserte forkurs og boken «Lettere» fra Cappelen Damm, og videre på kurssamling med undervisning av Trine Dahlmo selv. Den grundige innføringen i kostholdsforståelsen gir deg den tryggheten og kompetansen du trenger for å trygt veilede dine kunder på sin vei. Den brede vei. 

I tillegg vil du lære:

 • Samspillskompetanse
 • Motivasjonsstrategier
 • Presentasjonsteknikk
 • Gjennomføringsmetode for kurstreff
 • Gjennomføring av Motivasjonsmøter
 • Strategier for god gruppedynamikk
 • Samarbeids med andre folkehelseaktører og helsevesen
 • Innføring i Trine Dahlmo-metodens visjon og formål

Modul 2

 

Modul 2 er vårt Lettere hverdag-kurs. Dette kurset er en viktig fortsettelse for dine kunder, men også for deg som kursveileder. Her vil du få viktige verktøy i møte med ikke bare kursdeltakere, men deg selv og andre rundt deg. I denne modulen står selvutvikling som kursholder sentralt. 
I tillegg vil du lære: 

 • Modeller for godt samspill
 • Presentasjonsteknikk
 • Gjennomføring av kurstreffene
 • Begrepene og strategier for brukervennlig kropp og  matharmoni

Modul 3

 

Modul 3 er vårt Varige vaner-kurs.

Din kunde har nå kommet et godt stykke på sin vei. For at de nye vanene skal bli varige endringer, har den behov for å øve. Sammen med deg kan de øve, og la de nye vanene få den tiden de trenger for å bli en varig del av deres nye, lettere liv. For å hjelpe de på denne reisen har du behov for å være fleksibel og trygg i ditt samspill slik at dine kursdeltakere opplever å bli sett, hørt og tatt på alvor. Her vil du som kursholder få verktøy som gir deg akkurat dette. Trygghet og fleksibilitet i møte med mennesker.

Modul 4

 

Modul 4 er vårt Lettere liv-kurs. Her bygger vi videre på din rolle som kursholder, og du får verktøy for å kunne jobbe som én-til-én-veileder. Du vil etter endt kurs kunne veilede i metoden også utenfor kursgrupper til de som har ønske og behov for dette. Her vil du oppleve at metodens overordnede visjon og formål blir en viktig del av undervisningen. 

Årlig kursplan

Vi holder et begrenset antall kurs per år, og under kan du se kursplan* for det neste året. Hvert kurs har 12 plasser, der de som er utdannet først vil ha prioritet. Ved påmelding til modul 1 har du mulighet til å reservere plass på modul 2-kurs som passer deg best. Modul 3 og 4 kan du velge når du ønsker å ta, vi anbefaler at man tar alle modulene innen 2 år. 
*Tider for modul 3 og 4 legges ut i fagteamets internside.

Videreutdanning til TD Ernæringsterapeut

Hos oss kan du videreutdanne deg til TD Ernæringsterapeut. Med utdanningen får du del i metodikken Trine Dahlmo har utarbeidet gjennom et langt yrkesliv i sin klinikkpraksis – både kartleggingsmetodikken, kostholdsveiledningen og motivasjonsstrategiene. Det er nå åpnet for påmelding til neste utdanning. Se informasjon: Om Ernæringsterapi-studiet. 

 Kursplan

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon før du sender oss en søknad? Fyll i skjemaet under, så tar vi kontakt  med deg så snart som mulig.

Søk på kursplass

Ønsker du å sende inn din søknad om å bli kursholder og en del av Trine Dahlmo-fagteam? Send oss din søknad ved å fylle i feltene under. Vi tar kontakt med deg når vi mottar søknaden.

Takk for din henvendelse

Jeg tar kontakt så snart som mulig. 

Jessica :)

Vi bekrefter å ha mottatt din søknad om kursplass

Akkurat nå er det mange som henvender seg til oss og det kan derfor ta noen dager før du får svar på din henvendelse.

Dersom du ikke allerede har gjort det, ta gjerne en titt innom vår nettside inntil vi høres. Her blir du kjent med oss og finner også informasjon om kursene du eventuelt blir kursholder for.

Nettside: https://trinedahlmo.no/

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig, og ser frem til å bli kjent med deg. 

*fra 5. juli-20. juli har vi ferieavvikling.