Marsipankuler
Disse gode marsipankulene kan være et godt supplement eller erstatning for de tradisjonelle søtsakene når du vil passe vekten og blodsukkeret ditt. For deg som følger Trine Dahlmo-metoden for vektreduksjon er det greit å vite at disse er nær en fet-tallerken.
Du trenger til grunnoppskriften
Ca. 100 g mandelmel *
1 eggehvite
2-3 ss sucrinmelis
Evt. cognac, valnøtter, hasselnøtter, mørk sjokolade *
* Velg gjerne mandelmel og sjokolade med lite karbo. Her har jeg brukt Änglamark mandelmel med kun 3,4 g karbo/100 g
Slik gjør du
Bland mandelmelet, eggehviten og sucrinmelisen godt sammen. Smaksett gjerne med litt cognac. 2-3 spiseskjeer er en passelig mengde. Spe eventuelt på med mer mandel ved behov. Deigen skal være myk, men slippe kantene på bakebollen.
Etter ca. 1/2 time kan du ta marsipanen out av kjøleskapet og trille ut lange tynne emner. Snitt dem opp i biter og trill ut ca. like store kuler.
Du kan lage flere versjoner av mandelkulene, for eksempel disse:
- Finhakk valnøtter og trill dem i valnøttehakket.
- Dypp dem i smeltet mørk sjokolade
- Trill kulen rundt èn hasselnøtt. Del da gjerne marsipanpølsen på langs, legg i hasselnøtter. Legg så den andre halvdelen over og klem sammen deigen. Del opp i mindre biter og trill ut kuler.
Vi håper det smaker!
Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her