Asiatiske fiskekaker
Disse saftige smaksrike fiskekakene er vår versjon av thai-fiskekaker. De tradisjonelle ingrediensene sitrongress eller ferske limeblader er erstattet med sitrusskall.
En frisk rett som varmer en vinterdag eller gir det lille hete kicket en hvilken som helst annen dag.
Dette trenger du
Til 4 porsjoner
600 gram laksefilet uten skinn
Raspet skall av 3 lime
Raspet skall av 1 stor sitron
1 egg
2 ss thai red curry paste
1 ss thailandsk fiskesaus
100 gram kokte brekkbønner (bruk gjerne frosne)
Saften av 1 lime
1 ts salt
1 ts svart finmalt pepper
Xtra virgin olivenolje til steking
Slik gjør du
Kutt laksefileten i biter og ha dem over i en kjøkkenmaskin med kappefunksjon. Rasp skallet av tre lime og én sitron. Unngå å få med det hvite bitre skallet. Ha raspet over i foodprosessoren og blend sammen.
Tilsett også egget, thai red curry paste, fiskesausen, brekkbønnene, saften fra lime, salt og pepper. Blend til en fin og jevn farse og ha den over i bolle. La farsen hvile i ca. 10 minutter.
Del farsen i 8 like store deler. Fyll en kopp med vann som du kan fukte hendene i, og sett frem en tallerken dekket med tørkepapir, som fiskekakene kan legges på etter steking. Tørkepapiret suger til seg overskuddsveske.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Varm litt olivenolje i pannen. Fukt hendene og form fiskekakene til runde, flate emner på ca 1,5 cm. Stek fiskekakene ca. 3 minutter på hver side. Legg fiskekakene på tørkepapiret. La alle fiskekakene får hvile i ca. 5 minutter.
Server gjerne retten med asiatisk salat. Oppskriften finner du her på bloggen.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her