Søk

Chèvresmørbrød m/vin

Chèvresmørbrød m/vin

Chèvresmørbrød og ett glass Cavalchina Bianco di Custoza er en vidunderlig match vi rett og slett elsker. Den gode smaken sitter i lenge etter måltidet og minner oss på den gode smaksopplevelsen. Kanskje har du lyst til å forsøke denne smakskombinasjonen?

Retten tar kun 10 minutter å tilberede og passer som en mettende godbit når som helst behovet skulle melde seg, eller som en forrett. Lag da en en mindre porsjon.

OM chèvre
Chèvre er en smaksrik geiteost og finnes både som ferskost og lagret ost.

Du trenger
1 fedd hvitløk per smørbrød
1 pose ruccolablader
En brødskive til hver *
Ekstra virgin olivenolje, gjerne smaksrik
1 stk Chèvre ost per person. Passelig store oster fås gjerne i ostedisker, pakket enkeltvis. Du kan enten kjøpe en til hver, eventuelt dele dem på langs slik at det blir ½ på hver.
Salt, sort pepper eller rosépepper

* Lavkarbobrød om du vil lage en fet-tallerken, vanlig brød om du vil lage en fett-karbo-tallerken

Slik gjør du
Gjør klart alt du trenger

  • Press hvitløken
  • Vask ruccolabladene
  • Skjær opp brødskiver
  • Pakk ut og del eventuelt opp chèvren

Stek brødskivene i rikelig med olivenolje i en teflonpanne. Vend brødskivene slik at de får sugd til seg godt med olje. Legg brødskivene på tallerkener, en til hver.

Fjern fettet fra pannen. Stek ostene på begge sider slik at de får gyldne stekeskorper. Mens du steker smører du hvitløken på skivene og legger en god bunke ruccolablader på hver. Legg så over den stekte chevren og kvern over salt og pepper. Risle over litt ekstra olivenolje.

Vinforslag
Cavalchina Bianco di Custoza
Veneto, Italia, bestnr. 1379501
(trykk på link for å komme til mer nfo. om vinforslaget)

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post