Grove rundstykker - tangzhong
Disse halvgrove rundstykkene er lagt etter en asiatisk bakemetode, tangzhong, som gjør baksten ekstra saftig.
Hemmeligheten ligger i å øke væskemengden i deigen. Det gjøres ved at det lages en jevning, slik at stivelsen i melet gelatiniserer og suger til seg mer væske. Tangzhong!
På mitt første forsøk ble jeg overbevist – Når grovbakst blir så lett og luftig fungerer det! Resultatet ble saftige, lette rundstykker med deilig sprø skorpe. Jeg tilsatte raspet gulrot i deigen for å få deilige biter av sødme i rundstykkene.
Dette trenger du
8 rundstykker
Til jevningen
2,5 dl vann
50 g siktet hvete eller spelt
Til deigen
Ca. 250 g siktet spelt eller hvete
200 g sammalt spelt eller hvete, grovmalt
200 g Tine yoghurt naturell
1 stor gulrot, raspet
1/4 ts salt
1/2 pk tørrgjær
Slik gjør du
Lag først jevningen. Visp sammen vannet og melet i en kasserolle, mens du varmer den opp. Visp godt hele tiden. Når jevningen er ferdig tyknet has den over i en bakebolle. Tilsett øvrige ingredienser, først litt mel og deretter resten. Rør alt godt sammen.
Tilsett mer siktet mel til deigen er så løs som mulig, men henger sammen. Elt deigen godt sammen. Ta gjerne deigen ut av bakebollen og kna den godt sammen på kjøkkenbenken. La deigen heve under klede i ca. 45 minutter.
Trill ut 8 rundstykker og legg dem på en bakepapirkledd langpanne. Sett den midt i ovnen. La dem heve ca. 1/2 i kald ovn og sett så på over- og undervarme 240 grader. Stek til rundstykkene er godt gyldne på toppen.
Avkjøl rundstykkene på rist, under et bakeklede.
Rundstykkene kan fryses når de er avkjølt.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her