Søk

Gul ertesuppe

Gul ertesuppe

Gul ertesuppe kokt med hele erter og salt kjøtt er Norsk tradisjonsrett mange setter stor pris på. Denne er en versjon med min barndoms smaker. 

Du trenger
4-5 porsjoner

200 g hele tørkede gule erter
2 gulløk, ca. 150 g
150 g rotselleri
2 store gulrøtter, ca. 200 g
2  laubærblader
1 ss fersk hakket timian
Ca. 650 g lettsaltet kjøtt, f.eks. svinenakke eller svineknoke *
Ca. 150 g purreløk
Ca. 300 g faste poteter
Litt grovkvernet pepper

* Dersom du ønsker å lage en mager-tallerken av denne suppen, skjærer du bare bort fettet og bruker kjøttet. Kjøp i så fall tilstrekkelig mengde slik at det blir ca. 650 g rent kjøtt til suppen. Du kan også bruke en mager pølse.  

Slik gjør du:
Ettermiddagen/kvelden før du skal lage suppen:
Ha ertene i en kasserolle og dekk dem med vann. Kok opp ertene. Når de koker, slå av varmen og la ertene stå i bløt i kokevannet til neste dag. 

Hell ut vannet og skyll ertene godt i et dørslag. Ha ertene tilbake i kasserollen og hell over 2 liter vann. Skrell og del gulløken, rotsellerien og gulrøttene i små terninger og tilsett dem. Legg i laubærbladene og timian og kok opp.

Skjær kjøttet i små terninger og tilsett det. Kvern over litt pepper. Sett på lokk og la suppen koke 2,5 timer. Tilsett mer vann når du ser det er behov for det.

Skrell potetene og skjær også dem i små terninger. Bruk den nederste delen av purreløken og del den på langs i 2 eller 4 deler (ettersom hvor stor den er). Skjær den deretter i ringer. Potetene og purreløken has i suppen den siste halvtimen slik at koketiden blir ca. 3 timer. 

Suppen er ferdig når poteten er gjennomkokt.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese mer om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post