Søk

Kald jordbærsuppe med frossen yoghurt

Kald jordbærsuppe med frossen yoghurt

Denne forfriskende desserten smaker som en sommerdag! Det er bare å nyte!

Retten ble laget på vår Matmaraton med tema budsjettmat, hvor den inngår som dessert i en 4-retters selskapsmeny på budsjett. 


Prisen blir kr 30-40 pr porsjon, alt etter når i sesongen ingrediensene kjøpes. For eksempel vil jordbær i sesong koste mye mindre enn utenfor sesong. Utenfor sesong bli jordbær og druer de dyreste ingrediensene. Disse kan eventuelt erstattes med rimeligere frukter og/eller bær, for eksempel kiwi, ananas eller appelsin.

Du trenger
Til 4 personer

375 g gresk yoghurt
2 ss melk
40 g melis
2 ts vaniljeekstrakt
½ lime (saften av)
500 g frosne jordbær
150 g ferske jordbær
40 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
12 stk stenfrie grønne druer
5 stk ferske jordbær
1 moden mango
1 ss mynteblad eller sitronmelisse

Slik gjør du
Start med den frosne yoghurten, da den trenger 4 timer i fryseren. Hell yoghurt i en bakebolle. Tilsett melk, melis, vaniljeekstrakt og saften fra en halv lime. Pisk sammen, og hell massen i en rektangulær beholder med lokk. Sett i fryseren.

Jordbærsuppen trenger 3 timer i kjøleskapet for å avkjøles godt, og er det neste som lages. Tin de frosne jordbærene, og ha dem sammen med de ferske bærene (unntatt 5 stk) i en blender. Tilsett melis og vaniljeekstrakt. Blend til en fin konsistens. Hell over i en bolle og sett i kjøleskap til avkjøling.

I forkant av servering skjæres druer, jordbær og mango i små biter. Hell suppe i serveringsskåler, tilsett litt frossen yoghurt på toppen, og dander med frukt, bær og mynte/sitronmelisse. 

Til retten kan du servere vin eller alkoholfritt. Her er Kjell Petters forslag til drikke som vil matche jordbærsuppen. Vi opplyser for ordens skyld om at vi ikke er sponset av leverandørene.

Alkoholfritt:

Val de France Hylleblomst
Frankrike, Bretagne
Beskrivelse fra leverandør: Saftig og søtlig med god friskhet, preg av eple og hylleblomst, litt honning og sitrus. Myk brus.
Bestillingsnummer: 14038601
Pris: kr 57,90

Kraftig smak, men god sødme som gjorde at den sto pent til jordbærsuppen. Et godt valg. Dersom du ikke finner denne, så er Epleboble – bestillingsnummer 3502801, kr 69,00, også et godt valg.

Alkoholholdig:

Saracco Moscato d’Asti 2022
Italia, Piemonte, Moscato d’Asti
Beskrivelse fra leverandør: Ung og aromatisk, preg av drue, pære og litt tropisk frukt, hint søte drops, honning og krydder.
Bestillingsnummer: 3267701
Pris: kr 144,90

Nydelig dessertvin som passer godt til jordbær. Pent perlende vin med riktig sødme og syrlighet. Også flott på terrassen en varm sommerdag med friske jordbær rett fra kurven.

Vi ønsker deg trivelige matstunder!

Matglad hilsen
Trine og Kjell Petter 😊

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post