Søk

Potetlefse-ruller

Potetlefse-ruller

Potetlefser smaker nydelig med godt fyll og passer perfekt som en forrett til en selskapsmeny. Blir det rester kan du nyte lefsene med noe godt til lunsjen dagen etter. Potet og mel er rimelige ingredienser, så her får du mye godt for en billig penge. 

Her har du oppskriften på en lettlaget og saftig potetlefse som vi har brukt hjemme hos oss siden barna var små. 

 Du trenger
12 stk lefser

Med 3 lefse-ruller til hver rekker oppskriften til 16 personer

1 kg melen potet
120 g siktet hvete eller spelt
½ ts salt

Anbefalt fyll til hver lefse:
3 skiver mager spekeskinke pr lefse.
Philadelfia light smøreost
Vårløk
Ruccola

Slik gjør du
Kok potetene møre. 

Forvarm ovnen til 250 grader.

 La de kokte potetene avkjøles litt slik at du kan holde i dem uten å brenne fingrene. Skrell potetene. Mos dem gjennom en kjøttkvern eller ved å bruke en stapper (en slik du bruker for å stappe kålrabistappe). Ikke bruk foodprosessor, dag blir lefsene seige. Tilsett det meste av melet og bland det sammen med potetmassen. Bruk gjerne hendene. Tilsett eventuelt mer mel til deigen er fast. Blir det for mye mel i deigen blir potetlefsene tørre.  Deigen inneholder passelig mye mel når den akkurat er mulig å kjevle ut uten at den klistrer seg fast i underlaget. 

Del deigen i 12 like store emner. Legg 4 emner på bakepapir som er like stort som bakeplaten du vil bruke. Kjevle dem til runde leiver, så tynne som du får til. Ha bakepapiret, med de utkjevlede leivene, over på bakeplaten. 

Sett bakeplaten midt i ovnen og stek potetlefsene til de begynner å få litt farge. Avkjøl dem på rist under et bakeklede. Om potetlompene er vanskelige å få av bakepapiret, vent bare til de er avkjølte og prøv igjen. Potetlefsene kan fryses.

Forslag til fyll til en mager-tallerken er mager spekeskinke, mager smøreost naturell, ruccola og vårløk. Rull lefsene sammen. Fjern endene og del lefsene i 4 like store biter. 3 biter til hver er en passelig mengde. Legg dem på fatet med snittsiden opp. Stikk eventuelt en liten cocktailpinne i hver bit for å holde rullen sammen, eller “lim” fast lefsekanten med smøreost.

Potetlefsene ble laget på vår Matmaraton med tema budsjettmat. Prisen pr person kr 1,65,-. Med fyll av Philadelfia light, ruccola og spekeskinke ble prisen kr 6,-. En rimelig forrett som smaker aldeles nydelig!

 Ønsker du å besøke oss ved kjøkkenøya når vi lager potetlefser eller hele festmenyen, finner du filmene på vår YouTube kanal om kort tid.

Forslag til drikke:

Alkoholfritt

Balholm Sprudlande Emma eplemost
Norge, Vestland, Sogndal
Beskrivelse fra leverandør: Saftig med litt fasthet, preg av modne, sødmerike epler, litt krydder, sitrus og urter. Myk brus.
Bestillingsnummer: 14067901
Pris: kr 62,80

Nydelig, og balansert, eplemost som fint takler ost og skinke i retten. Meget godt valg.

Alkoholholdig

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2021
Tyskland, Nahe
Beskrivelse fra leverandør: Nyansert preg av modent eple, sitrus og urter, hint av fersken, honning og mineraler, god lengde.
Bestillingsnummer: 416101
Pris: kr 159,90

En svært god standard-riesling som har en god balanse mellom sødme og syre. Nok sødme til å takle innslag av spekeskinke og ruccola, og syre til å balansere osten. Veldig godt kjøp.

Vi ønsker deg trivelige matstunder

Matglad hilsen
Trine og Kjell Petter
 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post