Lyst speltbrød
Dette lyse luftige speltbrødet smaker godt til supper og gryter. Stek dem gjerne like før du skal spise dem.
Du trenger
8 stk
1,5 dl lettmelk
1,5 dl Tine yoghurt naturell eller tilsvarende
1/3 – 1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
400 g siktet spelt (kan erstattes med hvete)
Slik gjør du
Visp sammen melken og yoghurten i en kasserolle og varm forsiktig opp til væsken er kroppstemperert (37 grader)
Bland det tørre sammen i en bakebolle. Hell væsken i det tørre og elt godt sammen. Deigen skal henge sammen, samtidig som den er så løs som mulig. Juster evt. med litt mer mel eller væske. Ta gjerne deigen ut av bakebollen og elt den sammen på benken.
Dekk til deigen og la den heve i ca. 2 timer.
Forvarm steikovnen til 250 grader.
Rull ut deigen til en pølse og del den opp i 8 like emner.
Trill emnene ut til boller og legg dem på en bakepapirkledd bakeplate. Klem dem flate.
Sett stekebrettet litt høyere enn midten av ovnen og stek brødene til de får en lyst gylden farge, ca. 5 minutter. Snu dem og gjenta. De lyse brødene avkjøles på rist under et bakeklede.
Vi håper det smaker!
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her