Søk

Lettere og smertefri – Genialt enkelt!

Lettere og smertefri - Genialt enkelt!

Jeg talte dagene til jeg skulle bli pensjonist, som syntes som redningen fra en tung hverdag. Nå har jeg lyst til å danse Zumba, og kanskje velger jeg å jobbe lengre. Vi får se – Livet er blitt så mye lettere og mulighetene så mange flere – Sier May-Britt Karlsen fra Ågotnes.

Drømmen var å bli en sprek pensjonist og tilbringe halve året i varmere strøk og halve året hjemme i Norge. Med drømmen kun ett år unna var det åpenbart at den ikke var realistisk. Jeg hadde så mye smerter og ubehag at jeg knapt kunne bevege meg.  Beina var som stokker og det var en prøvelse å komme meg til og fra jobb. 

Jeg sto på venteliste for å få skiftet ut knærne og brukte daglig smertestillende og betennelsesdempende legemidler for å holde ut. Jeg klarte ikke å prioritere kostholdet, og fysisk aktivitet var utelukket. Kiloene bare ballet på seg inntil jeg nådde 80 kilo. Det kjentes ganske tungt ut for ei lita dame på kun 154 cm og med store leddsmerter. 

Jeg kjente Trine fra tiden jeg bodde i Mo i Rana og fulgte henne på Facebook etter at jeg flyttet sørover. Jeg ble interessert i metoden hun hadde utviklet sammen med sine klienter – Trine Dahlmo-metoden. Jeg ønsket å gå ned i vekt, men enda mer viktig var det å bli friskere. Jeg håpet at Trine kunne hjelpe meg med det og tok kontakt. 

Trine gikk grundig til verks og laget et opplegg for både vekten og helsen. Jeg fikk oppfølgingstimer  hos Trine for å få hjelp med min Fibromyalgi som ga store ledd- og vevssmerter, og hun tok også tak i mageplagene som har vært et problem hele mitt voksne liv. For vekten og det ustabile blodsukkeret fikk jeg oppfølgingstimer hos hennes kollega Marte Jacobsen Åsland. Senere gikk jeg over til å følge  Trine Dahlmo-metoden nettkurs. 

Lettere
Vekta gikk jamt og trutt ned 12 kilo. Det forunderlige er at jeg i denne perioden knapt rørte meg. Jeg måtte holde meg i ro etter en menisk-operasjon, og satt i praksis i lenestolen og slanket meg. 

Det første målet var å komme inn i bunaden, og 17. mai 2020 fikk jeg de magiske hektene i bunaden sammen – Den passet!!!

Jeg delte det store øyeblikket med den fine gjengen i nettkursets motivasjonsgruppe med denne kommentaren og bildet:

Endelig er mitt 1.del mål nådd I nov startet jeg «krigen» mot min egen bunad og det har jeg ikke klart uten hjelp av Trine Dahlmo- metoden, mine samtaler med Trine og Marte og nettkursets livesendingene som er veldig motiverende 60 cm er forsvunnet på kroppen 17 cm i midjen Evig takknemlig Ha en super fin 17<.mai

Nå har jeg holdt vekten stabil i snart ett år, noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg har jo slanket meg mange ganger før og vet at det er å beholde resultatet som krever mest. Det er Trine velsignet tydelig på og jeg liker derfor så godt hennes fokus på langsiktige resultater. Trine Dahlmo-metoden er ikke noe quick-fix, den er en måte å leve godt med kostholdet sitt et helt liv – både når vekten skal ned og etterpå når jeg skal beholde resultatet for alltid.

Genialt enkelt
Trine Dahlmo-metoden er så genialt enkel. Jeg har gått ned i vekt med helt vanlig mat og trengte hverken å løpe rundt og lete etter spesialprodukter eller avstå fra maten jeg liker. Det var også veldig viktig for meg å lære meg hvilken kroppstype jeg var slik at jeg kunne tilpasse kostholdet mitt behov. Nå skjønner jeg hvorfor jeg var så sulten på dietter med lite fett og mye karbohydrater, det var bare ikke min type kost. Når jeg nå spiser på en måte som passer meg bedre er jeg mett og tilfreds, noe som gjør det naturlig å spise passelige porsjoner.

Slik spiser jeg nå

Frokost
Rugsprø med magerost og skinke eller roastbiff, toppet med agurk. Alternativt havregrøt med cottage cheese og bær.

Lunsj
Ofte en enkel varmrett som fiskekaker, stekt laks, pølser eller omelett med grønnsaker og dressing. En mettende salat med masse digg er også godt.

Middag
Vi har Adams matkasse og da er det uproblematisk å justere mine porsjoner litt når det er behov for det.

Kvelds
Frøknekkebrød med ost, bananpannekaker med cottage cheese og syltetøy eller baconcrisp er gjengangere jeg liker godt. 

Når jeg har lyst på noe snack kan jeg lage pommes frittes og dyppe dem i ketchup. Siden jeg nå er på vekt-stabilisering er litt godis og søtsaker en naturlig del av kostholdet. Favorittene er is og lakris. Med stabilt blodsukkerstabil blir jeg fornøyd med mindre enn før.

I helgene baker jeg masse godt. Favorittene fra bloggen er frøknekkebrødene og proteinmuffinsene.

Her har jeg bakt en porsjon proteinmuffins og lagt ut bildet på nettkursets motivasjonsgruppe med denne kommentaren: 

Proteinmuffins med kanel og raspet epler epler fra egen hageannerledes «eplekake»Nam nam

Oppskriften finner du her: https://trinedahlmo.no/2020/04/11/proteinmuffins/

Det er så godt å både kunne nyte både fete pålegg som smør, ost, røkt laks og salami (på frøknekkebrødene) og deilig bakst av speltmel som proteinmuffinsene, rundstykker eller godt gammeldags brød. Med Trine Dahlmo-metoden slipper jeg å følge den smale sti, men følger den brede vei. Trikset er hvordan jeg setter sammen måltidene.

Friskere og mer energi
Trine Dahlmo-metoden har ikke bare hjulpet meg ned i vekt, men også med å bli kvitt det evige suget etter «noe» og ikke minst de akutte anfallene av akutt mathunger. Før måtte jeg passe på å ha nødmat i kontorskuffa og i veska, og det siste jeg gjorde før jeg tok bussen hjem fra jobb var å handle med meg nøtter, knekkebrød eller noe annet. Jeg ville for enhver pris ikke risikere disse ubehagelige anfallene hvor jeg mistet all energi. Nå spiser jeg mine faste måltider hver dag og det er helt slutt på anfall av mathunger. Den deilige stabile energien og roen gjør at jeg uten problemer kan vente litt om jeg blir sulten og måltidet er et lite øyeblikk unna.  

I tillegg har jeg fått personlige tilpasninger i kostholdet fra Trine som gjør at jeg ikke lenger har symptomer på min fibromyalgi. Før var jeg helt sprengt av vann i kroppen, noe som helt er borte nå. Smertene er knapt merkbare og jeg trenger kun en paracet om kvelden for å sove godt, og har ellers sluttet med smertestillende og betennelsesdempende legemidler. Kneoperasjonen er dessuten utsatt på ubestemt tid. Nå kan jeg gå normalt og jeg har mange flere timer i døgnet. Før la jeg meg helt utmattet i 20.00-21.00 tiden og nå er jeg våken til i 23.00 tiden. Jeg har mye mer energi, som jeg bl.a bruker til å bake og kose meg på hytta sammen med kjæresten. Rokkeringen er også daglig fremme. Jeg startet med å klare 2 runder og nå er jeg oppe i 200. 

Nå ser jeg frem til en sprek pensjonisttilværelse hvor jeg kan nyte tilværelsen som en friskere, lettere utgave av meg selv. Det er så mye jeg har lyst til og som nå virker mulig. Jeg elsker å pusle i hagen med blomster, drivhus og frukttrær, gå turer og bake. Vi elsker friluftslivet på hytta og spesielt med å høste av havets skatter – fisk og krabbe. Jeg har meldt meg på malerkurs og kjenner jeg har lyst til å danse. Kanskje melder jeg meg på Zumba!

Jeg har et mye bedre liv nå og er lettere til sinns.  

Mitt råd til deg som lurer på om det er mulig å få et lettere liv med Trine Dahlmo- metoden, er å sette deg inn i tallerken-modellene godt, for da er mye gjort. 

Det beste med metoden er at du spiser den maten du har i heimen, bare du tenker på tallerken-modellene. 

Med den brede vei kan også du klare det!

May-Britt 🙂

Om også du ønsker å få Trine Dahlmo-metoden hjem til deg, har du tom søndag 20. mars muligheten til å melde deg på nettkurset. Du er velkommen! 🙂

 

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post