Biff Stroganoff med blomkålpuré
Dette trenger du
3-4 porsjoner
600 g biffkjøtt. Vi brukte mørbrad
Ca. 100 g smør
1 stor gulløk
150 g frisk sjampinjong
Salt og pepper
2 ss tomatpuré
1 dl vann
2 ss konsentrert kjøttkraft *
2 dl crème fraîche orginal, 35 % (laktosefri eller vanlig)
1 stor blomkål
* om du ikke har konsentrert kjøttkraft kan du bruke én oksebuljongterning.
Slik gjør du
Skjær biffkjøttet i spisevennlig biter. Brun det i en gryte i litt smør. Skrell og skjær løken i små biter og brun den sammen med kjøttet. Skjær sjampinjongen i biter og tilsett den. La også den få brunes litt. Krydre med salt og pepper og tilsett tomatpuré, vann, kraft og crème fraîche. La det hele småkoke 10-15 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Blomkålpuré
Skrell og del opp blomkålen. Kok den mør i litt vann, under lokk. Hell ut vannet. Tilsett ca. 50 gram smør og bruk stavmikseren til å lage puré.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her