Søk

På sterke vinger med Coop

På sterke vinger med Coop

Jeg tror ikke på den smale sti, men på den brede vei! Sammen med et voksende nasjonalt fagteam jobber vi utrettelig for å ta nasjonal posisjon i helsedebatten med formål å tilgjengeliggjøre enkle og gjennomførbare kostholdsmetoder som bedrer helsen og gjenoppretter matgleden.
 
Ingen skam. Ingen unødvendige begrensninger. Bare vanlig mat, spist med ro og glede. Vårt motto er; «Enkle grep – lettere liv».
 
Fag-teamet teller nå hele 33 kursholdere og kostholdsveiledere – nydelige mennesker som jeg er uendelig stolt av! De gjør en fantastisk jobb med å gjøre trivsel og helse mer tilgjengelig. Ernæringsterapi-klassen er også i ferd med å fylles og studentene kan allerede våren 2024 ta imot klienter i sine respektive studentpraksiser.
 
Med nasjonal brødserie med Coop Norge og deres bakeri Goman fikk drømmen vinger, og 2 år senere lønner provisjonen 6 ansatte som jobber skulder ved skulder for å etablere et mellommenneskelig og faglig kompetent nasjonalt fagteam.
 
Drømmen startet i 1996 da minstemor med en kostholdsendring ble frisk fra sine helseplager. Jeg hoppet av min karriere innen administrasjon og ledelse og utdannet meg til ernæringsterapeut for å hjelpe flere til å oppleve det samme. Etter mange års erfaringen fra en travel klinikkpraksis innså jeg at mange lette etter de svarene jeg hadde oppdaget i møte med mine klienter.
Sammen med to gode kollegaer tok jeg sats og etablerte ett til selskap som hadde som eneste formål å bringe mine enkle og effektive kostoldsmetoder ut til alle i landet som trengte dem.
 
Den 2. desember 2019 fikk dermed mitt allerede veletablert selskap, Trine Dahlmo AS, ett datter-selskap; TD-metoden AS.
 
Så kom pandemien og det nyetablerte selskapet gikk inn i en svært krevende tid.
 
Et stort lyspunkt i denne tiden var avtalen med Coop Norge. De ønsket å satse nasjonalt på en brødserie med mine brødoppskrifter; Grovt speltbrød og frøknekkebrød.
 
For å stikke fingeren i jorda; Jeg var kun en lokal ernæringsterapeut i en liten by i Nord-Norge, dog med et brennende ønske om å nå ut til hele landet med mine enkle metoder.
 
Jeg var innforstått med at det ville kreve mange års hard arbeid og forsakelser. Jeg og min mann, som jo var berørt av min satsning, var villige til å gjøre det som krevdes. Jeg er til alt hell utrustet med ett uendelig pågangsmot og glød for det jeg tror på – en motor som utrettelig går og går, år etter år. Likevel snek tidvis tvilen seg på. Hvem er vel jeg som tror at jeg kan ta nasjonal posisjon i helsedebatten?
 
For bare 6 måneder siden var jeg den eneste ansatte i datter-selskapet. Nå gir provisjonen fra brødsalget lønnsmidler til ansettelser som gir meg muligheten til å bruke min tid til å utdanne og fremme det nasjonale fag-teamet – og med det gjøre trivsel og helse mer tilgjengelig gjennom dyktige kollegaer. Samtidig har jeg fortsatt tid til å jobbe som Ernæringsterapeut i min klinikk i Mo i Rana. Her møter jeg mine nydelige klienter og deres helseutfordringer – selve kilden til min kunnskap og engasjement.
 
De dyktige og engasjerte personene som nå er kommet til/kommer til er:
• Trine Skogvoll, administrasjon og kontor (fra mars 22)
• IT-konsulent, innholdsproduksjon (fra okt. 22)
• Elena Sasek, renhold, assistent (fra des. 22)
• Gretel Westmann, kursholder Mo i Rana (fra jan. 23)
• Tina Molstadkroken; utdanner av kursholdere (fra mai 23)
• Tina Bakkejord; utdanner på Ernæringsterapistudiet (fra 2023)
 
Dette er deltid- og prosjektstillinger som i sum utgjør mange arbeidstimer som frigir min tid, slik at jeg kan gi gass på den nasjonale satsningen i datter-selskapet. De tilfører også fag-teamet kunnskap og erfaringer – verdifulle ressurser vi alle setter stor pris på.
 
I tillegg jobber de 33 kursholderne og kostholdsveilederne i egne selskaper og holder Trine Dahlmo-kurs i hele landet, til stor glede for sine kursdeltakere og hønemor selv (det er meg 😊).
 
Dyktige, vennlige, og høyst verdsatte medarbeidere og kollegaer. Sammen får vi jobben gjort!
 
Uten provisjonen fra brødsalget ville den nasjonale satsningen tatt lengre tid fordi jeg måtte gjøre det meste selv. Jeg ville også gått glipp av verdifull kompetanse.
 
Penger er naturlig nok en viktig ressurs for å satse, samtidig er ikke penger nødvendigvis verd prisen. Drømmen som ble skapt i 1996 da minstemor ble frisk er alt for stor og dyrebar til at jeg er interessert i å ta noen snarveier for å komme i mål. Mine klienter i min klinikkpraksis i Mo i Rana, mine kollegaer i det nasjonale fag-teamet, min familie, og ikke minst jeg selv, stoler på at jeg alltid har fokus på det langsiktige målet, og passer på min integritet som en svært viktigste ressurs i dette regnestykket. Jeg har mange ganger takket nei til kortsiktige fortjenester for å gjøre det mulig å få ja til den langsiktige fortjenesten – å bidra til at mange fine mennesker får en bedre helse og hverdag med enkle grep.
 
Jeg håper jeg en dag i fremtiden kan se tilbake på ett livsverk som har landet godt.
 
Det var enkelt å takke ja til tilbudet om samarbeidet med Goman og Coop Norge. De ønsket å gjøre mine brødoppskrifter tilgjengelig i hele landet.
 
Oppskriftene var nøye utformet for å dekke behov hos mine klienter slik at det ble enklere for dem å ivareta sin gode helse. Oppskriftene var allerede svært populære, ikke bare for helseprofilen, men også fordi brødene smakte veldig godt. Jeg tenkte at mange flere ville ha glede av brødene, og innledet med det et samarbeid med de særdeles hyggelige og dyktige folkene i Coop og Goman.
 
Med sitt enorme engasjement og satsningsvilje gjorde de brødserien på nå 3 nasjonal; Frøknekkebrød og Frøknekkebrød med gresskarkjerner og havsalt (I hele landet) og Grovt speltbrød (foreløpig kun i Nordland).
 
Vi er stolte av at vårt samarbeid bidrar til helse og matglede til så mange … og takknemlige for at den har gitt oss en flying start i vår nasjonale satsning.
 
Sammen flyr vi videre på sterke vinger!
 
Trine og fag-teamet, Coop og Goman 😊

For mer Trine Dahlmo-inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post