Proteinmuffins
Disse proteinrike muffinsene passer perfekt som et mettende måltid, eller som turmat, en søt godbit til kaffen eller som påfyll etter trening. Varierer du med fyllet, får du mange gode matopplevelser. Her har du min favoritt.
Du trenger
Til 1 brett store muffins
6 dl siktet spelt eller hvete
6 dl lettkokte havregryn
400 g mager cottage cheese
300 g mager kesam
2 egg
2 ss sukker
1 ss bakepulver
5 dl lettmelk
Hele bringebær og/eller blåbær, eventuelt frukt tilsvarende mengden av ett eple.
Bruk helst silikonmuffinsformer i stedet for de i papir, så slipper du at muffinsene fester seg i formen.
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader.
Alle ingrediensene has i en bakebolle. Rør sammen deigen med en sleiv. Deigen blir ganske løs.
Sett muffinsformene utover bakeplaten. Fyll formene til det gjenstår ca. 1 cm igjen av formen. Dytt inn 2-4 bær i hver muffins, eller små biter av frukt.
Når ovnen er varm stekes muffinsene midt i ovnen til de er brune på toppen, ca. 25 minutter. La dem bli godt stekt.
Avkjøl muffinsene på rist uten å dekke til med klede. Etter ca. 15 minutter kan du ta muffinsene ut av silikonformene. Legg nå et klede over muffinsene og la dem avkjøles.
De oppleves litt rå om du spiser dem med en gang de er nystekte, så la dem gjerne få minst ett kvarter å avkjøle seg. Da smaker de best.
Muffinsene kan fryses, og smaker rent vidunderlig tint og varmet i ovnen.
Vi ønsker deg gode matstunder og god helse
Trine og Kjell Petter 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her