Søk

Sesamboller

Sesamboller

Disse lavkarbobollene er fine å fylle fryseren med, så er det alltid noe godt tilgjengelig når du har lyst på et mettende og velsmakende måltid. De passer ypperlig med godt smør og smaksrikt pålegg som røkt laks, salami, lammerull og moden ost. Noen gode påleggsgrønnsaker som topping kan smake godt, for eksempel agurk, parika, spirer eller tomat. Bollene passer også som godt tilbehør til suppe.

Du trenger
Ca. 12 stk

3 dl lyse sesamfrø *
3 dl revet hvitost
6 egg
1 toppet ts bakepulver
3 strøkne ss fiberhusk (20 gram)
1/3 ts salt
1 gulrot, ca 100 g
50 g smeltet smør

* Velg lyse sesamfrø fordi de har en midlere smak enn de mørke med skall. Sesammel du lager selv har også en mildere smak en ferdigkjøpt sesammel.

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader.

Sesamfrøene males til fint pulver med en elektrisk kaffemølle eller lignende, og has i en bakebolle. Rasp gulroten med grov rasp. Bland revet gulrot og øvrige ingredienser med sesammelet. Rør deigen godt sammen.

Vær oppmerksom på at fiberhusk har en enorm evne til å svelle, så blir det bare litt mer enn anbefalt mengde, kan deigen bli for tykk.

La deigen svelle under dekke i ca 1 time. Tilsett evt. litt mer fiberhusk om deigen er veldig bløt. La den i så fall svelle 1/2 time til.

Form bollene med hender dyppet i vann og legg dem på bakepapirkledd bakeplate.  Stek bollene midt i ovnen til de er gyldne, ca. 20 minutter.

Om deigen er litt for bløt blir bollene flate, som lapper. De smaker dog akkurat like godt. 

La bollene avkjøles på rist

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv, med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post