Sitronfromasj med jordbærsaus

Denne retten er både syrlig og søt og passer veldig godt som dessert etter en fet-tallerken. den trenger litt tid på å stivne, så lag den minst 5 timer før servering, gjerne dagen før.
Du trenger
6 porsjoner
4 plater gelatin
2,5 dl kremfløte
2 egg
8-12 ss tagatesse bakesukker*
Saften av 1 stor sitron
600 g frosne jordbær
Frisk sitronmelisse
* Du kan også bruke sucrinmelis
Slik gjør du
Fromasjen
Ta ut sitronen slik at den blir romtemperert.
Legg gelatinplatene i en kasserolle og dekk dem med kaldt vann. Etter 10 minutter helles nesten alt vannet ut. La ca. 3 ss bli igjen. Varm opp på svak varme og visp kontinuerlig inntil gelatinen har løst seg opp i vannet. Sett til sides for avkjøling.
Visp 2 dl av kjøleskapskald kremfløte til krem.
Visp egg og 3 ss bakesukker til lys og luftig eggedosis.
Press saften av 1 sitron.
Bland sitronsaften i eggedosisen. Bland så inn gelatinen og vend deretter forsiktig inn kremen.
Hell fromasjen over i 6 dessertskåler eller glass og sett dem til avkjøling i kjøleskap. Dekk dem til om det er matvarer i kjøleskapet som avgir lukt.
Jordbærsausen
Om de frosne jordbærene er store, legg dem i en skål og klipp dem opp i mindre biter med en stor saks.
Jordbærene has i en kasserolle sammen med 6-9 ss bakesukker. Bland godt sammen mens du koker opp, slik at sukkeret smelter i jordbærsausen. La det koke til jordbærene har falt sammen.
Legg en melsikt over en bakebolle og hell porsjonsvis jordbærmassen over i sikten. Bruk en skje og klem den ned i sikten slik at du får så mye saus som mulig ned i bakebollen. Kast det som er i melsikten, rengjør den og gjenta inntil du har laget saus av all jordbærmasse. Sett sausen kaldt inntil du skal servere retten.
Før servering piskes 1/2 dl kremfløte til krem. Hell jordbærsaus over fromasjen. Pynt med krem og frisk sitronmelisse.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her