Søk

Torskekjaker med fennikelsjy

Torskekjaker med fennikelsjy

Torskekjaker er noe av den beste fisken du kan få tak i; fast og saftig. Den fås gjerne i fiskedisk, men er ikke alltid tilgjengelig – mest i skrei-sesongen. Som alternativ kan du bruke vanlig filet av fersk torsk.

Du trenger
2 personer

1  fennikel
¼ rødløk
0,5 dl hvitvinseddik
2 sjalottløk
2 ss smør
2 dl hvitvin (< 3 g sukker)
2 dl vann
1 terning klar fiskebuljong
Ca. 50 g smør
salt og pepper
4 gulrøtter
400 g torskekjaker, eller 400 g fersk torskefilet
150 g sukkererter

Slik gjør du

Syltet fennikel og rødløk
Del fennikelen i to like deler, og skjær 4 så tynne  skiver du kan fra den tykkeste delen av fennikelen. Rensk og skiv rødløken i tynne ringer. Legg fennikel og rødløk i hver sin lille skål og dekk dem med hvitvinseddiken. Bruk hendene for å sikre at alle deler av grønnsakene har fått hvitvinseddik på deg. Sett gjerne skålene i kjøleskapet.

Fennikelsjyen.
Ta resterende del av fennikelen og skjær den opp i små terninger. Rens og skjær sjalottløken i små biter.

Smelt 2 ss smør i en liten kasserolle og ha i fennikel og løk. Varmebehandle dette til fennikel og løk er myknet. Hell i hvitvinen og kok ned til vin og grønnsaker er sirupsaktig. Tilsett vannet og buljongterningen. Kok til grønnsakene er møre, og bruk så stavmikser til å blande det hele. Pisk inn 25 g smør.

Bruke en melsikt og sikt sausen gjennom den over i en bolle. Bruk en skje til å presse massen ned i melsikten slik at du får med all vesken.

Tørk kasserollen fri for eventuelle biter og hell skyen tilbake. Kok opp og smak til med salt og pepper. Sett sausen til side og varm opp før servering.

Gulrøtter
Skrell, skjær opp og kok gulrøttene møre.

Stekte torskekjaker
Smelt litt smør i en stekepanne (helst non-stick) og stek torskekjakene, avhengig av størrelsen på dem, ca. 2 – 3 minutt på hver side. Krydre begge sider med salt og pepper.

Legg de ferdigstekte torskekjakene på kjøkkenpapir for å la det renne av litt fett. Når alle torskekjakene er stekt, legg aluminiumsfolie over for å holde dem varme.

Sukkererter
Fjern tuppene på sukkerertene og del dem på langs.
Stek sukkerertene i samme stekepanne som fisken i ca. 3 minutter. 

Du er nå klar for å anrette. Husk de syltede grønnsakene i kjøleskapet :-)! Se bilde til denne oppskriften for anretningsforslag.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post