Tomatsaus med urter
Denne smakfulle tomatsausen kan du bruke til både din mager-tallerken og fet-tallerken. Den smaker like godt til en pastarett, som saus til torsk eller til pizza.
Dette trenger du
1 gulløk
½ kinesisk hvitløk, eller 2 store fedd
2 dl vann
1/2 dl hvitvinseddik
400 g hermetiske hakkede tomater
2 ss tomatpure
3 ss kyllingfond
5 ss finhakket fersk basilikum
2 ss finhakket fersk oregano
Salt og grovkvernet pepper
Slik gjør du
Skrell og skjær løken i små biter. Ha dem over i en kasserolle og la dem mykne på moderat varme mens du rører jevnlig.
Når den skarpe løklukten er borte og løken er myknet (etter ca. 5 min.) kan du tilsette hvitløken og hvitvinseddiken. Kok løken inntil eddiken er fordampet (ca. 4-5 min.).
Tilsett de flådde tomatene, tomatpuréen, vannet og fond. Kok opp og la det koke i 2-3 minutter. Tilsett de finhakkede urtene og blend sausen med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Får du rester, kan de fryses.
Det finnes også mange gode ferdige tomatsauser å kjøpe i dagligvarebutikken. Velg en du synes smaker godt, og gjerne en med lite tilsatt sukker.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her