Biff, saus og potet
Biff med hasselbakte poteter, biff med pommes frittes, biff med bakt potet – er en god start på et lettlaget festmåltid. Med gode grønnsaker og en velsmakende saus, så er måltidet komplett.
Om du ønsker å lage en mager-tallerken kan du velge en saus med mindre enn 9 gram fett/100 g. Her har vi valgt en ferdig peppersaus. Du finner mange gode alternativer i dagligvarebutikkene.
Du trenger
2 personer
Hasselbakte poteter *1
120-200 g biff pr person *2
Salt
Pepper
½ brokkoli
Saus
*1 Oppskrift på hasselbakte poteter finner du her på bloggen.
*2 Velg biff etter ønske, for eksempel av okse, lam eller rein.
Slik gjør du
Tilbered hasselbakte poteter slik som beskrevet i oppskrift her i bloggen.
Stek biffene
Biffene trenger å være romtempererte før steking. Legg dem gjerne på kjøkkenbenken på 2-3 lag tørkerull. Gjør det gjerne 4-5 timer, senest 30 minutter, før de skal stekes.
Strø salt på siden som vender opp. Varm opp en non stick-stekepanne til relativt høy temperatur. Sausen gjør måltidet saftig, så du trenger ikke fett i stekepannen. Legg biffene med den krydrede siden ned og salt også oversiden.
Stek biffene 2-6 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på biffene. Krydre med pepper på hver side mot slutten av steketiden.
Når biffene er ferdig stekt, la dem hvile minst 5 minutter før de serveres.
Kok brokkolien mør. Varm sausen.
Server og nyt!
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her