Søk

Frøknekkebrødet som søkte lykken -1

Frøknekkebrødet som søkte lykken -1

Dette er historien om et sprøtt og godt frøknekkebrød som etter mange års popularitet på Helgeland pakket snippsekken og reiste ut i den store verden for å søke lykken.

Ho matmor Trine hadde stolt sett hvor mye godt Frøknekkebrød hadde gjort for sine sambygninger på Helgeland og tenkte at det ville vært fint om også andre fikk glede av Frøknekkebrøds gode egenskaper.

Det var spøtt og godt og bidro til matglede i mange hjem. Med sine rekordlave 3,0 % karbo passet det også perfekt for de som ville gå ned i vekt eller regulere blodsukkeret sitt. Da kunne Frøknekkebrød friste med masse deilige pålegg; både godt smør, røkt laks, gode oster, lammerull, egg og makrell i tomat. I mange, mange år ble det ummm-et fra nord til sør på Helgeland når nordleningene satte tennene i de deilige måltidene.

DET måtte jo resten av landet få del i, tenkte matmor Trine.

Årene gikk og matmor Trine fant ikke tid til å hjelpe sin protesjé Frøknekkebrød ut i den store verden. Mangt skulle gjøres og munner skulle mettes.

MEN SÅ kom gullhår Martis og dreftige Jezz ilende til unnsetning. DE hadde også stor tro på Frøknekkebrøds talenter  og hvor viktige de var for å bringe trivsel og helse ut til hele landet.

Fv: De tre musketerer: Marte Jacobsen Åsland (Martis), Jessica Grønstad (Jezz), Trine Dahlmo

Frøknekkebrød ble jublende glad! Endelig skulle det skje. Det hadde ventet så lenge! Frøknekkebrød kalte sine entusiastiske følgesvenner De tre musketerer og sammen startet de jakten på en farbar vei!

Det var i sannhet enklere sagt enn gjort å finne den riktige veien til alle landets kriker og kroker. De stønnet oppgitt over alle hindre og blindveier som dukket opp, men fortsatte ufortrødent med sin viktige sak. Frøknekkebrød SKULLE endelig få komme ut til landet og vise hva det var godt for.

DA skjedde det som forandret alt. En morgen kurret en brevdue utenfor kjøkkenvinduet til matmor Trine. Hun løsnet spent beskjeden duen brakte med seg. Det var et brev fra ridderen Espen, som på vegne av Coop Litt Ditt høflig ba om et møte for å drøfte et mulig samarbeid.

Matmor Trine leste med store øyne at de hadde lagt merke til både Frøknekkebrøds og vennen Speltbrøds unike evner, og at de hadde stor tro på at resten av landet ville ha stor glede over det de kunne by på. Coop Litt Ditt ville gjerne hjelpe De tre musketerer med å få sine protesjéer ut i landet.

Matmor Trine fortalte med spenning om brevet til sine protesjeér Frøknekkebrød og Speltbrød og sine medsammensvorne Martis og Jezz, og spurte; Skal vi takke ja til invitasjonen? Jaaa! var det unisone svaret, og med det var eventyret såvidt begynt.

Spennende fortsettelse følger her 🙂

Trine 
og alle de gode hjelperne:)
– Marte Jacobsen Åsland og Jessica Grønstad i TD-metoden AS
– Goman Nordvest, Søvik
– Coop Norge 
– Trine Dahlmo nasjonale fagteam

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post