Søk

Biff Tartar Bløff

Biff Tartar Bløff

Denne lille godbiten passer for både barn og voksne. Karbonadekakene er fylt med deilige smaker og serveres med en eggeplomme på toppen. Oppskriften er inspirert av, og ligner, Biff Tartar.

 

Karbonadekakene kan også lages med vegetarisk kjøttdeig. 

 

Retten er mettende og passer både som et lite måltid for fire, eller som middag for to.

 

Du trenger
Til 4 personer

 

400 g kjøttdeig

2 stk hakket sjalottløk

2 ss hakket sylteagurk

2 ss hakket rødbete (syltet)

1 ts salt

1 ts malt sort pepper

4 egg

Smør

Proteinbrød eller annen lavkarbobrød *

Dijonsennep eller vanlig sennep

Salt

Pepper

Vårløk eller persille

 

* Det er brukt lavkarbobrød slik at retten blir en Trine Dahlmo fet-tallerken. Du kan eventuelt bruke et hvilket som helst annet brød.


Slik gjør du
Sett på stekeovnen på 200 grader.

 

Hakk opp sjalottløk. Legg rødbeter og sylteagurk på tørkerull og klapp dem tørre. Hakk dem opp i små biter. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett sjalottløk, rødbeter og sylteagurk. Tilsett salt og pepper. Bland det hele godt og la deigen stå i 5 minutter.

 

Del deigen i fire like store deler, og form dem til karbonader. Varm en stekepanne og smelt i smør. Stek karbonadene på begge sider til de får en fin brunfarge.

 

Legg karbonadene over i en ildfast form og sett formen på rist midt i stekeovnen. Stek i 15 minutter. Ta karbonadene ut og la dem hvile litt.

 

Stek ett egg for hver burger. La plommene være hel. Når eggene er stekt, ta en stekespade og legg dem på en skjærfjøl. Skjær løs hviten av eggene.

 

Skjær opp én brødskive til hver karbonade og egg og smør på et tynt lag med Dijon-sennep eller vanlig sennep. Legg hviten på hver sin respektive brødskive, og legg karbonaden oppå hviten. Legg plommen på karbonaden. Kvern sort pepper og salt på plommen. Pynt med vårløk eller persille – og server.

 

Om du velger å lage karbonadene med vegetarkjøttdeig, reduseres størrelsen pr stk slik at det blir 6 karbonader. Mengden sylteagurk og rødbeter økes til 3 ss hver. 

 

Vi ønsker deg trivelige matstunder!

Matglad hilsen
Trine og Kjell Petter 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post