Søk

Svineknoke med sylta rødløk

Svineknoke med sylta rødløk

Denne retten er laget som en del av temaet budsjettmat på Matmaraton vinteren 2023 og tilhører Trine Dahlmo-metodens fet-tallerken. 

 

Svineknoke fås ofte på salg helt ned til kr 30 pr kilo. 1 kg blir rikelig til en middag for 2 personer. Kjøttet er denne rettens proteinkilde, som gjør oss mette og blodsukkerstabile. Derfor er det viktig å ha rikelig kjøtt til måltidet. Grønnsakene i denne retten er svært rimelige mens hvitvinseddiken til den sylta rødløken er rettens nest dyreste ingrediens. Sjekk gjerne såkalte innvandrerbutikker/Asiabutikker for å finne større flasker med lavere pris pr ml. Du kan også bruke eddiken flere ganger til sylting. Vi har i prisberegningen forutsatt at eddiken skal brukes til 2 omganger sylting. 

 

Sum pris for hele retten ble kr 82,- som blir kr 41,- pr person.

 

Mange tradisjonelle retter kan blir rene gourmet-måltider ved å tilføre et syrlig element. Her er det den syltede rødløken som får æren av å løfte retten til nye høyder. 

 

 

Du trenger
Til 2 personer

 

1 kg røkt og saltet svineknoke
500 g kålrabi
½ rødløk
ca. 1,5 dl hvitvinseddik
300 g gulrot
80 g smør

Slik gjør du
Skyll svineknoken og legg den i en gryte. Dekk den med vann. Kok opp og når vannet koker slås varmen ned slik at vannet så vidt småkoker. Koker du på for sterk varme tar det lengre tid før kjøttet blir mørt. Fjern gjerne skummet som flyter øverst. La kjøttet koke i 1,5-2 timer. Koker du på høyere varme trenger du å koke det lengre. Kjøttet er ferdig kokt når det faller lett av beinet. 

Skrell og del kålrabien i terninger. Kok dem møre i vann. Hell ut det meste av vannet og stapp kålrabien. Spe gjerne på med litt av kraften fra kjøttet. Smak til med litt grovkvernet pepper. 

 

Syltet rødløk
Skrell en rødløk og skjær halve i tynne ringer. Legg løken i en skål og dekk den med hvitvinseddik, ca. 1,5 dl. Etter 20-30 minutter kan du ta rødløken ut av eddiken, klar til servering. Eddiken kan spares til neste sylting. 

 

Smørkokte gulrøtter
Smelt smør i en kasserolle. Skrell og skjær gulrøttene i skiver og legg dem i smøret. Kok gulrøttene møre. 

 

Server kjøttet med kålrabistappe og smørkokte gulrøtter. Enkelt, billig og veldig godt.

 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 

Trine og Kjell Petter 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post