Brokkoligrateng
Dette er en rett som passer godt til stekt kylling eller laks/ørret. Den kan også serveres alene som en vegetarrett.
Du trenger:
200 g brokkoli (fersk eller frossen)
250 ml kokosmelk
2 ss smør
2 ts dijonsennep
200 g revet ost
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Om du velger fersk brokkoli, fjern stilken og bruk kun brokkolihodet. Skjær det i mindre buketter. La dem koke i ca. 6 minutter under lokk.
Bruker du frossen brokkoli er det tilstrekkelig å koke dem 3 minutter.
Ha brokkolibukettene over i et dørslag å få bort så mye vann som mulig.
Fordel brokkolibukettene utover en liten ildfast form.
Lag saus
Ha kokosmelken i en kasserolle og kok opp. Tilsett smør, sennep og rør inn 150 g av osten. Når alt er flytende, helles sausen over brokkolibukettene. Resten av osten drysses over.
La gratengen stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til osten og brokkolien har fått en gylden farge.
Ta ut gratengen og la den gjerne avkjøle seg 5-10 minutter før servering.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her