Tortellinigryte
Denne lettlagede gryten tenker vi kan bli en favoritt hos hele familien, både store og små. Den kan varieres med ulike grønnsaker, alt etter hva du har i kjøleskapet og hva du liker.
Du trenger
5-6 personer
400 g karbonadedeig
1/2 kinesisk hvitløk eller to store fedd
1 rødløk
150 g aromasopp
150 g aspargesbønner (gjerne frosne)
20 stk småtomater
Ca. 2 dl vann
1 ss rødvinseddik
200 – 250 g passata
1 stk oksefondTørket timian, salt og pepper
Ca. 400 g Tortellini (eller ravioli)
Slik gjør du
Du trenger en god kjele, med lokk.
Stek karbonadedeigen i en jerngryte eller annen kasserolle. Du trenger ikke stekefett siden kjøttet vil slippe væske. Del kjøttet opp i større biter.
Skrell og finhakk hvitløken og lan den surre sammen med kjøttet. Skrell og skiv rødløken i mindre biter og tilsett den. Del opp soppen og vend inn i gryten. Tilsett aspargesbønnene. Når løken er myk, tilsettet tomatene. Kok inntil tomatene har falt sammen. Tilsett 2 dl vann, rødvinseddik, passata og oksefond.
Smak til med salt, sort pepper og ca. 1 ts timian. Rør godt sammen. Er det lite vann kan du tilsette litt mer. Tilsett Tortellini og vend dem inn i gryten. La dem trekke i gryten så lenge som anvist på Tortellini-pakken.
Ta av lokket, rør om og smak eventuelt til med mer krydder.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her