Brokkolipuré med parmesan
Parmesan tilfører denne brokkolipuréen en fyldig smak. Puréen passer særlig godt til fisk eller lyst kjøtt. Her på bloggen finner du også oppskrift på grønnsakspuré uten parmesan.
Du trenger
Til 4 porsjoner
½ liter vann
2 ts salt
50 g revet parmesan
500 g brokkoli, vi valgte frossen
2 ss kesam naturell
½ dl vann
1 ts kalvefond
30 g smør
Slik gjør du
Kok opp ½ liter vann med 2 ts salt. Når vannet koker, reduser varmen og kok brokkolien mør. Hell brokkolien over i en dørslag som ligger over en bakebolle. Brokkolien og 1/2 dl av kokevannet has over i en kasserolle på kald kokeplate. Rør inn 1 ts kalvefond. Tilsett 2 ss kesam og blend sammen med stavmikser.
Sett kokeplaten på svakeste varme. Rive parmesan på fin rasp. Visp inn parmesan og 30 g kaldt smør. Smak til med kvernet sort pepper og salt.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter ☺
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her