Søk

Pølsegrateng

Pølsegrateng

Denne smaksrike pølsegratengen passer både til hverdag og fest. Som tilbehør anbefaler vi en god salat og godt brød. Ønsker du mindre hete i gratengen, kan du sløyfe chilien. 

Du trenger
Til 4-5 personer

450 g mager pølse

½ kinesisk hvitløk eller 2 store fedd
½ stk rød chili med frø
1/2 rød eller orange paprika
1 stk rødløk
100 g purreløk
200 g makaroni (tørr)
180 g lettost *
1 ss smør
2 ss hvetemel
Ca 2,5 dl lettmelk
¼ ts malt muskatnøtt
1 ts salt
¼ ts malt sort pepper

* Vi anbefaler Synnøve Findens 10 % ost

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme og sett en rist midt i ovnen.

Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Sik av vannet i et dørslag.

Skjær pølsene i små terninger. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver. Surr pølsene og løken i stekepanne uten fett, til løken mykner og pølsene får litt farge. Skjær purreløken i små biter og vend den inn. Skrell og finsnitt chili og hvitløk og vend også inn disse. La pølse-grønnsaksrøren få surre et par minutter.

Lag hvitsaus
Smelt 1 ss smør i en kasserolle. Bruk en visp som tar godt i bunnen av kasserollen (ikke ballongvisp) og visp inn ca. 2 toppede ss siktet hvetemel eller speltmel til smøret er mettet av mel. Skru ned varmen på kokeplaten. Hell ca. halvparten av melken sakte over i kasserollen mens du visper godt. Visp kontinuerlig mens du lar sausen tykne og tilsett litt og litt melk. Gi deg selv god tid. Sausen vil tykne fra bunnen, så visp godt i bunnen. Når sausen ikke lenger tykner og konsistensen er passe tykk, visp inn muskatnøtt, salt og pepper.

Rasp osten. Skjær paprikane i små biter.

Ha makaronien og pølse-grønnsaksrøren i en ildfast form. Vend inn hvitsausen, paprikaen og ½-parten av osten. Strø over resten av osten.

Stek pølsegratengen til osten er gylden, cirka 15-20 minutter.

Du finner også oppskriften på en fet-tallerken pølsegrateng her på bloggen.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter ☺

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post