Chili con carne
Denne enkle og velsmakende retten er fin å lage en stor porsjon av og fryse ned. Vi har beholdt den tradisjonelle kakaoen i retten og laget vår egen personlige vri med litt utradisjonelle krydder. Håper det smaker!
Du trenger
4 porsjoner
1 gulløk
1 kinesisk hvitløk eller 4 fedd
2 middels store gulrøtter
½ grønn paprika
1 rød chili med halvparten av frøene
400 g karbonadedeig
400 g hermetiske hakkede tomater
Ca. 250 g kokte kidneybønner (uten væske) *
Ca. 250 g kokte hvite bønner (uten væske) *
1 ss spisskummin
1 ss timian
1 ss malt koriander
1 ts røkt paprikapulver
1 ts malt chili
1 ss rødvinseddik
Ca. 80 g (2 ss) tomatpure
Ris som tilbehlr, evt. også brød
* Kokte bønner selges gjerne i lake/væske og antall gram oppgitt på emballasjen inkluderer gjerne væsken. ta derfor en nærmere titt på emballasjen for å sjekke hvor mye bønner den inneholder utenom væsken.
Slik gjør du
Skrell løk, hvitløk og gulrot. Finhakk hvitløken og skjær løken og gulrøttene i små biter. Varm opp en stekepanne med høy kant og ha grønnsakene i pannen, uten stekefett. Snitt chilien i to på langs og fjern halvparten av frøene. Finhakk chilien og ha den over i stekepannen. Del den halve paprikaen i små biter. Surr grønnsakene myke i stekepannen.
Tilsett karbonadedeigen, del den opp i mindre biter og gjennomstek den. Tilsett spisskummin, timian, koriander, paprikapulver, chilipulver, rødvinseddik og tomatpure.
Kok ris som tilbehør.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her