Søk

Kjøttboller med squash-pasta

Kjøttboller med squash-pasta

Når du ønsker en fet-tallerken-versjon av kjøttboller i tomatsaus er squash-pasta et ypperlig valg. 

Du trenger
1 stor gul løk
1 rød paprika
Xtra virgin olivenolje til steking
1 kinesisk hvitløk eller 4 fedd
2 ss finhakket fersk basilikum 
1 ts tørket estragon
400 ml passata
2 dl vann
1 stk oksefond 
Pepper, salt
1 ½ lime 
360 gr kjøttboller *
1 stor squash

* Kjøp veldig gjerne ferdige rå kjøttboller. Her har vi valgt spanske kjøttboller.

Slik gjør du
Når man lager tomatsaus pleier man gjerne å balansere smakene ved å tilsette litt sukker. Vi foretrekker å bruke løk til dette formålet. Når løken stekes slik at den blir noe karamellisert (myk og gylden), blir den søtere. Sødmen fra paprikaen bidrar også til å balansere smakene.

Skrell løken og paprikaen og skjær dem opp i små biter. Varm opp olje i en stekepanne. Surr grønnsakene i oljen til løken får en fin gylden farge. Finhakk hvitløk og rør den inn i grønnsaksrøren. La den surre med i ca. 3 minutter. Tilsett finhakket basilikum, de tørkede kryddrene og passata. Skyll passataflasken/boksen med ca. 2 dl vann for å få med det siste av tomatpurréen og hell dette i gryten. Tilsett fond og kvern over pepper (ca. 1 ts) og 1 ts salt. Klem saften av 1,5 lime i gryten og rør om. La det koke i ca. 10 minutter.

Den halve limen som er igjen deles opp i båter og serveres til retten. 

Blend sausen med stavmikser. La sausen holdes varm på lav temperatur.

Stek kjøttbollene gyldne i en stekepanne og legg dem i sausen. Øk varmen slik at kjøttbollene kokes ferdige i sausen.

Squash-pasta
Lag squash-strimler med en squash skreller (fås i jernvarehandler). Varm ca. 1 ss olje i en kasserolle og legg squash-strimlene i. Vend kontinuerlig på squash-strimlene inntil de er  myknet. Det tar 2-3 minutter. 

Server med friske basilikumblader og lime-båter. 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post