Kjøttboller med squash-pasta
Når du ønsker en fet-tallerken-versjon av kjøttboller i tomatsaus er squash-pasta et ypperlig valg.
Du trenger
1 stor gul løk
1 rød paprika
Xtra virgin olivenolje til steking
1 kinesisk hvitløk eller 4 fedd
2 ss finhakket fersk basilikum
1 ts tørket estragon
400 ml passata
2 dl vann
1 stk oksefond
Pepper, salt
1 ½ lime
360 gr kjøttboller *
1 stor squash
* Kjøp veldig gjerne ferdige rå kjøttboller. Her har vi valgt spanske kjøttboller.
Slik gjør du
Når man lager tomatsaus pleier man gjerne å balansere smakene ved å tilsette litt sukker. Vi foretrekker å bruke løk til dette formålet. Når løken stekes slik at den blir noe karamellisert (myk og gylden), blir den søtere. Sødmen fra paprikaen bidrar også til å balansere smakene.
Skrell løken og paprikaen og skjær dem opp i små biter. Varm opp olje i en stekepanne. Surr grønnsakene i oljen til løken får en fin gylden farge. Finhakk hvitløk og rør den inn i grønnsaksrøren. La den surre med i ca. 3 minutter. Tilsett finhakket basilikum, de tørkede kryddrene og passata. Skyll passataflasken/boksen med ca. 2 dl vann for å få med det siste av tomatpurréen og hell dette i gryten. Tilsett fond og kvern over pepper (ca. 1 ts) og 1 ts salt. Klem saften av 1,5 lime i gryten og rør om. La det koke i ca. 10 minutter.
Den halve limen som er igjen deles opp i båter og serveres til retten.
Blend sausen med stavmikser. La sausen holdes varm på lav temperatur.
Stek kjøttbollene gyldne i en stekepanne og legg dem i sausen. Øk varmen slik at kjøttbollene kokes ferdige i sausen.
Squash-pasta
Lag squash-strimler med en squash skreller (fås i jernvarehandler). Varm ca. 1 ss olje i en kasserolle og legg squash-strimlene i. Vend kontinuerlig på squash-strimlene inntil de er myknet. Det tar 2-3 minutter.
Server med friske basilikumblader og lime-båter.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her