Søk

Entrecote

Entrecote

Da vi første gang i Frankrike fikk servert Entrecote med aspargesbønner og bernaisesaus slo det oss hvor enkelt måltidet var og hvordan kjøttstykket utgjorde en så stor del av måltidet. Vi har fått sans for denne stilen med få komponenter av gode råvarer. Her har du vår versjon av Entrecote med bernaisesaus.

Du trenger
Til 2 porsjoner
2 stk Entrecote i den mengden som ønskes, ca. 200 gram pr person
Pepper og salt
Smør til steking
2 store gulrøtter
200 g aspragesbønner, ferske eller frosne

Ingredienser til beranisesausen:
2 store charlottløk
1 spiseskje + 250 g smør – romtemperert
2 dl hvitvin
1 dl hvitvinseddik
saften av 1 sitron
3 eggeplommer
Salt
2 ss hakket fersk estragon eller 1 ss tørket *
Eventuelt vann

Slik gjør du det
Lag gjerne bernaisesausen først, den kan varmes forsiktig opp før servering. Oppskrift finner du her på nettsiden. Bruk søkefeltet og skriv inn Bernaise, så dukker den opp.

Slik tilbereder du en mør biff
La biffene ligge minst 1 time på kjøkkenpapir på kjøkkenbenken for å komme opp i romtemperatur. Kvern over godt med pepper og strø over salt.

Varm opp en stekepanne på høy varme. Smelt smør i stekepannen og legg biffene i stekepannen. Tilpass steketiden etter tykkelsen på kjøttet. Cirka 2 minutter per side er nok hvis kjøttet er to centimeter tykt, og 4 minutter per side hvis kjøttet er fire centimeter tykt. La biffene få en god stekeskorpe. Stek på begge sider, snu biffene kun én gang. Hell fett fra pannen over kjøttstykkene under stekingen.

Ta stekepannen av platen og la kjøttet hvile i minst ti minutter før du serverer det.

Skrell gulrøttene og del dem opp i mindre biter. Kok dem møre. La aspargesbønnene få koke med den siste tiden. Er de ferske, trenger de 10-15 minutter. Er de frosne holder det med 5 minutter.

Server og nyt!

Vi ønsker det mange fine matstunder!
Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post