Søk

Het Jordbærsuppe

Het jordbærsuppe

En varm, frisk jordbærsuppe når jordbærene er i sesong er en deilig sommerlig luksus. Denne jordbærsuppen er smaksatt med hete krydder og toppet med vaniljekesam. Oppskriften rekker til en frisk liten godbit for 2, gjerne som dessert etter en middag,

Du trenger
500 g jordbær
2 dl vann
80 g sukker
2 stjerneanis
1 kanelstang
1-3 ss sitronsaft fra en fersk sitron
Ca 15 peppermynteblader
Ca. 200 g vaniljekesam
Evt. litt godt brød til

Slik gjør du
Fjern den grønne toppen fra 450 gram av jordbærene. Resten av jordbærene legges til sides. Del bærene i 2-3 biter. Ha jordbærene i en kasserolle sammen med vannet, sukkeret, stjerneanis og kanelstang. Kok i 30 minutter og kjenn etter om du synes det er passelig mye smak av stjerneanis og kanel. Kok gjerne litt lengre om du ønsker sterkere kryddersmak, gjerne i totalt 45 minutter.

Del resten av jordbærene i skiver. De skal tilsettes suppen ved servering. Finhakk peppermyntebladene. Om bladene er grove kan du først fjerne stilken midt i bladet

Legg en melsikt over en kasserolle og hell bærmassen over i sikten. Ikke presse massen gjennom silen, bare la den få stå og renne gjennom. Etter 5-10 minutter kan du kaste massen som er i melsikten og varme opp suppen. Smak til med litt sitronsaft.

Hell suppen i 2 små skåler. Fordel de skivede jordbærene over, Tilsett en god spiseskje vaniljekesam midt i skålen. Dryss over finhakkede peppermynteblader.

Server eventuelt med litt godt brød til.

Suppen passer til en mager-tallerken, om du følger Trine Dahlmo-metoden for vektnedgang.

Vi ønsker deg mange fine matstunder!
Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post