Ertestuing med mynte
Denne friske ertestuingen gir en deilig smak av luksus til kjøtt- og fiskeretter. Vi anbefaler den til kjøttkaker, stekt laks og steik.
Du trenger
300 g erter. Vi valgte frosne *1
½ ts malt svartpepper
10 g fersk peppermynte *2
Ca. 1 ts salt
Litt sort pepper
½ dl vann
2 ss fond av kylling, okse eller kalv
*1 Ertene inneholder 8 g karbo/100 gram. Ertepuréen inkl. vannet kommer akkurat innenfor fet-tallerkenens 6 gram-regel.
*2 Velg peppermynte fremfor annen mynte pga gir en mer aromatisk smak.
Slik gjør du
Varm ertene i en kasserolle. Tilsett vannet og fond. Bland godt sammen og ha det hele i en foodprosessor. Tilsett peppermyntebladene.
Blend sammen til puré og ha den tilbake i kasserollen. Varm puréen opp igjen og smak til med salt og pepper.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her