Søk

Kjøttkaker med ertestuing

Kjøttkaker med ertestuing

Til denne klassikeren har vi laget ertestuing med peppermynte,som gir en deilig frisk smak. Kjøp eventuelt ferdig ertestuing. Det blir også veldig godt.

Du trenger
2-3 porsjoner

Potet
Mengde etter ønske

Til kjøttkakene
400 g karbonadedeig
1/2 dl vann
1 ts salt
1/2 ts finmalt sort pepper
1 strøken ss potetmel

Til brunsausen
1 ss smør
2 toppede ss siktet hvete eller spelt
Ca. 2,5 – 3 dl vann
1 terning kjøttbuljong
Noe syrlig: feks 1 ss av laken til sylteagurk
Noe søtt, feks 1 strøken ts tomatpure
Noe bittert, feks 1 ts sennep

Til ertestuingen
Du finner flere oppskrifter på ertestuing her på nettsiden, blant annet den under med mynte. Bruk søkefeltet og søk på ertestuing. Bruk evt. en ferdigpose ertestuing eller lag på egen oppskrift.

3 gulrøtter

Tyttebærsyltetøy
Hjemmelaget eller kjøpt

Slik gjør du

Potetene
Sett potetene på kok og kok dem møre.

Lag kjøttkakene
Formvarm steikovnen til 200 grader og sett en ildfastform midt i ovnen.

Bland ingrediensene i en bakebolle og rør godt sammen inntil deigen blir seig.

Varm opp en non slipp stekepanne. Du trenger ikke stekefett.

Form kjøttkakefarsen til 7 runde emner og legg dem i stekepannen. Klem dem litt ned. Stek på begge sider til fin stekeskorpe. Legg kjøttkakene i ildfastformen og la dem gjennomstekes.

Lag brunsausen
Smelt 1 ss smør i en kasserolle. Tilsett 2 toppede ss siktet spelt eller hvete. Rør godt sammen og brun jevningen under konstant visping slik at jevningen ikke brenner seg. Når jevningen er så brun som du ønsker, tas kasserollen av kokeplaten. Visp inn 2 dl vann litt og litt. Tilsett buljongterningen. Fortsette å vispe i sausen, og sørg særlig for å vispe godt i bunnen av kasserollen. Spe med vann til passelig konsistens. Når buljongterningen har løst seg fullstendig opp, smak til med salt, pepper og gode smaker.
– Noe syrlig: feks 1 ss av laken til sylteagurk
– Noe søtt, feks 1 strøken ts tomatpure
– Noe bittert, feks 1 ts sennep

Selv om sausen inneholder smør, vil retten som helhet være en mager-tallerken.

Lag ertestuingen
Se oppskrift på ertestuing med mynte i bloggen eller lag ferdigkjøpt ertestuing i hht anvisningen på emballasjen.

Kok gulrot
Skrell og del opp gulroten i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.

Fastfood-versjonen
Lag gjerne denne retten med ferdigkjøpt ertestuing, brunsaus på pose og kjøpte kjøttkaker- eller kjøttboller. En god pølse vil også smake godt til dette tilbehøret. Ønsker du at måltidet skal være en mager-tallerken, følger du Trine Dahlmo-metodens 9-gram regel.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post