Søk

Fiskeboller med pølse

Fiskeboller med pølse

Når du ønsker å velge en vektreduksjons-tallerken i Trine Dahlmo-metoden kan du beholde dine favoritter, kanskje med noen få justeringer. En mager pølse erstatter her bacon til fiskebollene slik at du får en mager-tallerken. Litt annerledes enn originalen, men like god, synes vi.

Du trenger
Potet
Gulrot
Pølser *
Fiskeboller
Smør
Siktet spelt eller siktet hvete
Eventuelt litt finmalt pepper
Lettmelk

* Om du vil lage en mager-tallerken, velg pølser med under 9 gram fett per 100 gram.

Potet og gulrot
Sett potetene på kok. La vannet dekke potetene og kok dem under lokk. Bruk en liten skarp kniv for å stikke i potetene mot slutten av koketiden – da kjenner du om de er ferdig kokte. Skrell og skjær gulrøttene i mindre biter og kok dem i litt vann under lokk. Det holder at vannet dekker bunnen av kasserollen med ca 1 cm. Tilsett eventuelt mer vann senere om de kokes tørre.

Stekte pølser
Skjær en passelig mengde pølser i små biter. Vi pleier å velge 1 grillpølse per person eller tilsvarende mengde tykkpølse. Legg pølsebitene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 220 grader, til de får stekeskorpe. Vend på pølsene én eller to ganger under stekingen.

Hvit saus
Til 4-6 porsjoner

Smelt 2 ss smør i en kasserolle. Visp inn siktet hvetemel eller speltmel til smøret er mettet av mel, ca 4 ss. Skru ned varmen på platen. Tilsett kraften fra fiskebollene og visp godt i bunnen på kasserollen. Du trenger å bruke en spiralvisp slik at du får vispet godt i bunnen av kasserollen. Tilsett deretter litt og litt av melken til sausen blir passelig tykk, ca ½ liter. Visp kontinuerlig.

Gi deg selv god tid. Sausen vil tykne fra bunnen, så visp godt i bunnen.
Når sausen ikke lenger tykner og du er fornøyd med konsistensen tilsetter du fiskebollene, som varmes i sausen på moderat varme. Krydre eventuelt med litt finmalt pepper.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post