Søk

Torsk m/blomkål royal

Torsk, blomkål royal

Denne vakre retten er overraskende rask og enkel å tilberede. Kanskje kan den glede deg en hverdag eller du kan servere den som forrett eller hovedrett i et selskap. Liker du fisk, blir kanskje dette en av dine favoritter?

Du trenger
Til 2 porsoner

Ca. 200 gram torskefilet til hver
1/2 blomkål
2 eggeplommer
En bit cantalupe- nett- eller galiamelon
5-6 basilikumblader til hver
Lofotrogn
Extra virgin olivenolje
Grovkvernet pepper
Slik gjør du

Fisken
Om fisken er kjøpt frossen, trenger du å ta den opp i god tid slik at den er tint til du lager retten. Sett steikovnen på 200 grader og sett inn en ildfast form med ca 1 cm vann i bunnen samt litt smaksrike krydder og grønnsaker, for eksempel sitron, purreløk, løk, salt og karve.

Når ovnen er varm legger du fiskefiletene i formen.  Dryss over en liten klype salt. La fisken dampkoke i 5-10 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.

Blomkål royal
Dette er en enkel versjon av blomkål royal. Skrell og del opp blomkålen. Kok den i vann til den er mør. Hell ut vannet, og sørg for at så mye vann som mulig blir fjernet. Bruk stavmikseren og miks inn 2 eggeplommer.

Melon og garnityr
Skjær opp noen skiver melon og plukk av noen fine blad fra basilikumplanten. Finn frem lofotrognen, olivenoljen og pepperkvernen.

Monter retten
Legg fisken og en god klatt blomkål royal på hver tallerken. Legg noen skiver melon på tallerkenene, og en god spiseskje lofotrogn på fisken. Risle over olivenolje, pynt med noen basilikumblader og kvern over litt pepper.

Vinforslag:
Ch. La Noë Muscadet Sèvre et maine 2016

Server og nyt!

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse!

 

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post