Søk

Fiskekraft

Fiskekraft

Tar du vare på rekeskall, fiskeavskjær og grønnsaksrester har du smakfulle ingredienser til fiskekraft. Vi fryser slike rester etterhvert som vi har dem og er i tillegg så heldige at gode venner kommer innom med noen fiskehoder og fiskeavskjær. Butikker som selger fisk har gjerne også fiskeavskjær du kan kjøpe for en billig penge.

Bruk det du har og kok sammen med gode krydder så blir det aldeles utmerket. Denne gangen hadde vi disse restene å bruke. 

Du trenger
Ca. 1 liter ferdig kraft

5 stilker stangselleri
Ca 200 g ruccolablader
250 g spinatblader
3 store gulrøtter
1 stort laksehode
1 stort uerhode
Ca. 1 liter rekeskall med hode
2 stk fiskefond
Ca 1 ss kvernet pepper
3 laubærblader
1 ss fenikkelfrø
Vann

Slik lager du fiskekraft
Skrell grønnsakene og del dem opp i mindre biter. Ha dem over i en stor kasserolle. Legg fiskehodene hele i i gryten og tilsett også skalldyrene, fond og krydderet. Dekk det hele med vann. La det koke med lokk i ca. 1 time.

Sil massen gjennom en melsikt. Bruk en sleiv til å klemme de faste delene godt ned i sikten. Særlig viktig er det at du får knust hodene fra fisken, rekene og krepsen. Der er det mye godt fett som vil gi god smak til kraften.

Hell kraften tilbake i kasserollen og kok kraften uten lokk i ca. 1/2 time slik at væske damper ut og kraften konsentreres. 

Kraften kan fryses. Skal du samme dag eller dagen etter lage suppen, kan du dekke til fiskekraften og oppbevare den i kjøleskapet inntil du skal bruke den.

Oppskrift på kraftfull fiskesuppe finner du her på nettsiden.

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post