Frittata med crème fraîche
Dette er egentlig en litt lukseriøs omelett, fylt med grønnsaker og gode smaker. Med sin friske smak av mynte, creme fraishe og fersk dill, kan denne versjonen lett gi sommerlige vibber.
Frittata er midt i blinken for en lunsj, og også til å putte i matboksen når du skal ut på tur. Serveres varm eller kald.
Dette trenger du
3 porsjoner
1 rødløk
ca 375 gr squash
Smør til steking
1 grønn chili
Salt og pepper
2 ss fersk mynte
6 egg
2 ss vann
Crème fraîche
Fersk dill til topping
Slik gjør du
Du trenger en stekepanne som tåler å stå under grillen i stekeovnen, gjerne en non-stick panne. En støpjernpanne fungerer også godt.
Skrell og finhakk løken og legg den i en skål. Squashen skjæres i ca. 1 cm store terninger og legges sammen med løken. Varm opp en stekepanne og smelt ca. 1 ss smør i pannen. Tilsett grønnsakene. Snitt chilien i to på langs og skrap ut frøene. De brukes ikke. Finhakk chilien og tilsett den.
Stek grønnsakene til de er gyldne. Smak til med ca. 1 ts salt og 1 ts sort pepper.
Sett en bakerist litt over midten i steikovnen. Forvarm stekovnen ved å sette grillen på maks temperatur.
Reduser temperaturen på kokeplaten til svak varme. Hakk opp ca. 2 ss fersk mynte og vend dem inn i grønnsaksrøren.
Pisk eggene med 2 ss vann og hell over grønnsakene. Fordel eggestanden jevnt.
La frittataen steke på moderat varme til du ser at kantene er faste og innholdet begynner å fastne.
Sett stekepannen med frittataen på bakeristen og grill den til toppen er gylden. Pass hele tiden på slik at den ikke blir svidd.
Hell Crème fraîchen i en skål og pisk den opp med en gaffel.
La frittataen avkjøle seg litt før du skjærer den opp i serveringsklare stykker. Server med en god klatt Crème fraîche på toppen. Strø litt dill over som topping.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
…. og god helse!
Trine og Kjell Petter
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her