Vegetarlasagne med spinat
Denne vegetarlasagnen med spinat laget jeg oppskriften på i 2002. Vår familie fulgte på den tiden et vegetarisk kosthold og elsket oppdagelsen av de nye spennende smakene og råvarene. Selv om vi senere utvidet vårt kosthold med kjøttretter, har vegetariske måltider vært med oss som en naturlig del av vårt kosthold.
I denne smakfulle vegetarlasagnen har vi brukt quorn som proteinkilde. Det er en farse laget av fermetert sopp, et bærekraftig og velsmakende alternativ til kjøttdeig. Les gjerne mer om quorn her.
For ordens skyld: Vi mottar ikke sponsormidler fra denne produsenten, eller for den saks skyld heller ikke fra noen andre.
Retten passer til alle som er glad i god mat, og for vegetarianere som tillater melkeprodukter i kostholdet.
Komponenter
Lasagnen legges lagvis med to lag med disse 4 komponentene
- En tomatbasert quorn-farse
- Spinat
- Lasagneplater av squash
- Ostesaus
… og toppes med hvitost.
Du trenger
6 porsjoner
1 stor squash
1 stor gul løk
2 store fedd hvitløk
Smør til steking
150 g fersk sopp, gjerne aromasopp
300 g qouron
1 boks/pakke flådde, hakkede tomater, 400 g
1 ts tørket basilikum
Salt, gjerne urtesalt (f.esk Trocomare eller Herbamare)
Tørket basilikum
Tørket oregano
1 ss siktet spelt eller hvete
5 dl melk
300 g revet hvitost
Muskatkrydder
450 g frossen spinat
Basilikumblader (kan sløyfes)
Ingredienser til salat
Slik gjør du
Forvarm steikovnen til 180 grader.
Lag squash-platene
Skjær squashen i tynne skiver og legg dem utover tørkepapir. Dryss over litt salt. Saltet trekker til seg væske fra squashen. Etter minst 15 minutter kan du skylle squashen i et stort dørslag. La squashplatene tørke godt.
Lag quorn-farsen
Skrell og skjær løken og hvitløken i mindre biter. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løken. Skjær opp soppen og tilsett den. I en annen stekepanne stekes quorn-farsen i smør.
Når løken og soppen er myknet tilsettes tomatene. Smak til med ca. 1 ts basilikum, 1/2 ts salt, 1 ts oreganog og 1/2 ts grovkvernet pepper. Tilsett quorn-farsen.
Lag ostesausen
Smelt en stor ss smør i en kasserolle. Tilsett 1 ss siktet mel. Visp det sammen og spe litt og litt med melk mens du visper godt. Når sausen har tyknet, tilsett 2,5 dl av osten og krydre med muskat og litt salt. Visp godt og la sausen tykne.
Monter lasagnen
Legg 2 lag av de 4 komponentene slik:
1. 1/2-parten av squash lasagneplatene
2. 1/2-parten av quorn-farsen
3. 1/2-parten av spinaten
4. 1/2-parten av ostesausen
Dryss over resten av osten.
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 40 minutter, inntil osten er gylden. Avkjøl den ca. 10 minutter og server den til en god salat.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her