Fylte auberginer
Som småbarnsforeldre spiste vi hovedsakelig vegetarisk i mange år. Det var en tid fylt med entusiasme over alle de spennende råvarene og smakene det vegetariske kostholdet kunne by på. Her har du en favoritt denne tide vi anbefaler – fylte auberginer.
Oppskriften kommer fra boken Vegetarisk mad, Lademanns nye kogebøger.
Du trenger
Til de fylte auberginene
2 porsjoner
1 stor aubergin
1 sitron
2 middels store gulløk
Smør
2 store fedd hvitløk eller 1/2 kinesisk hvitløk
3-4 ss vann
1 dl hele hasselnøtter
Timian, Salt og pepper
3 ss crème fraîche
Smaksrik hvit ost
Forslag ingredienser til salat: Crispiesalat, cherrytomater, gul paprika og fersk peppermynte
Forslag til salatdressing
1/2 dl olivenolje, 3 ss ferskpresset sitron, 2 ss hvitvinseddik, litt salt og pepper
Slik gjør du
Fylte auberginer
Forvarm stekovnen til 230 grader.
Vask auberginen og del den på langs. Bruk en spiseskje og skrap ut innholdet. Ha det i en bakebolle. Det skal brukes i fyllet. Klem ca. 1 ss sitronsaft i hver av de uthulte auberginene og gni saften over hele innsiden.
Skrell løken og skjær den opp i små biter. Surr løken i smør. Hakk opp auberginkjøttet og stek det sammen med løken. Skrell og finhakk hvitløken og tilsett også den. Tilsett vannet. Surr det hele på moderat varme til løken har fått en gylden farge.
Finhakk hasselnøttene med blender eller kniv og rør massen ned i fyllet. Krydre med 1 ts tørket timian, 1/2 ts salt og 1/4 ts sort pepper.
Vend inn 3 ss crème fraîche (vi hadde ikke crème fraîche og brukte i stedet rømme. Det fungerte utmerket). Bland røren godt sammen.
Legg de uthulte auberginene i en ildfast form og fordel fyllet i dem. Strø over hvit ost.
Stek de fylte auberginene midt i ovnen til osten er brun og sprø – ca 20 minutter.
Salat og salatdressing
Server de fylte auberginene med en god salat. Vi laget salat av crispiesalat, cherrytomater og gul paprika. Finklippede ferske peppermynteblader vil også smake godt i salaten
En syrlig dressing vil komplettere måltidets øvrige komponenter godt: Bland sammen ingrediensene i et glass. Skru lokket på glasset og rist sammen dressingen. Kjappt og enkelt!
Når auberginene er ferdig stekt, gjenstår det bare å nyte det deilige måltidet!
Vi ønsker deg en god matstund
… og en god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her