Gourmet trailertallerken
Dette er en smakfull måte å lage kyllingbryst på. Her utgjør den en del av en velfylt tallerkenen med mange mettende og smaksrike godbiter – en skikkelig gourmet trailertallerken.
Du trenger
Til 2 porsjoner
Marinert kylling
2 kyllingbryst med skinn
3 ss fersk oregano
50 g smør
2 ts dijonsennep
Sitronskall fra en sitron (finraspet)
½ ts salt
4 skiver Strandaskinke (eller lignende spekemat)
5 dl vann
1 dl hvitvin (< 3 g sukker)
1 stort hvitløksfedd
Salt og pepper
Råkostsalat med egg
Dette er en crisp og smaksrik salat som metter godt. Den kan spises slik den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
2 egg
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
2 ts tørket dill
Salt
100 g brokkoli
100 g blomkål
50 g rødløk
50 g gulbete
50 g rødbete
1 l vann
1 dl hvitvinseddik
1 ss salt
4 ts rømme
Spirer til pynt
Slik gjør du
Marinert kylling
Forvarm stekeovnen, over- og undervarme, til 240 grader. Sett ett bakebrett med høye kanter midt i ovnen.
Bruk en skarp liten kniv og lag ett ca. 2 cm hulrom i hvert kyllingbryst. Kniven settes inn på siden av kyllingens tykkeste del, og sakte skjærer man i midtpartiet av kyllingbrystet.
Kryddersmør
Bland sammen oregano, smør, dijonsennep, sitronskall og salt, slik at det blir et kryddersmør.
Legg inn 2 skiver Strandaskinke i kyllingbrystets hulrom slik at de danner et “gulv”. Legg litt under halvparten av kryddersmøret i hulrommet, oppå skinken. Bruk litt av smøret for å smøre skinnet på toppen av kyllingbrystet.
Gjenta med det andre kyllingbrystet.
Legg kyllingbrystene i en ildfast form.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene.
Hell 5 dl vann i bakebrettet i ovnen, og sett inn ildfastformen med kyllingbrystene.
Stek kyllingbrystene til temperaturen viser ca. 68 grader. Ta kyllingbrystene ut av ovnen og sett på grillen på maks varme.
Hell sjyen som har dannet seg i ildfast formen i en kasserolle.
Når grillen er varm nok, sett kyllingbrystene tilbake for å grille skinnet så crispy som mulig. La dem deretter hvile på kjøkkenbenken.
Til sjyen tilsettes 1 dl hvitvin og 1 fedd presset hvitløk. Kok forsiktig opp og la den koke i 15 minutter slik at alkoholen i vinen damper ut. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingbrystene i ca. 2 cm tykke skiver.
Råkostsalat med egg
Kok opp vann og legg i eggene. De kokes 7 minutter før de avkjøles.
Ha en liter vann, hvitvinseddik og salt i en kasserolle og kok opp vannet.
Dill-dressing
Bland olje, hvitvinseddik og dill i en skål og smak til med salt.
Skjær brokkoli, blomkål og rødløk i tynne skiver, ca. 2-3 mm. Legg til sides, klar til å kokes kokes.
Skjær betene i 1-2 mm tykke skiver og legg dem for seg selv.
Når vannet og hvitvinseddiken har kokt opp, skru ned varmen. Ha brokkoli, blomkål og rødløk i kasserollen og la dem koke 2 minutter. De skal ha litt bitemotstand. Bruk en fiskespade for å ta ut grønnsakene og legg dem på et fat til avkjøling. Kok gul- og rødbetene i det samme kokevannet i 3 minutter. Ta også dem ut og legg dem sammen med de andre grønnsakene. La dem avkjøles ca. 5 minutter.
Bland sammen grønnsakene til en råkostsalat.
Rensk eggene og del dem i to.
Legg de marinerte kyllingbrystene på tallerkenen og hell sjy over. Legg på råkostsalaten og eggene.
Ha en ts rømme på hvert halve egg. Pynt med spirer.
Bruk en teskje og drissle dill-dressingen over det hele.
Enjoy!
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her